19:04, čet, 28. Mar

Kaja Lukač razstavljala v podjetju Messer





Včeraj, 5. decembra je v podjetju Messer priredila razstavo ustvarjalna umetnica Kaja Lukač, vnukinja znanega likovnega umetnika iz Ruš, Mirka Vovška. Kot je povedala mlada nadarjena umetnica, je razstavo priredila v tem prelepem prazničnem času, za katerega je značilno, da si vzamemo nekoliko več časa drug za drugega, čas ko mladi umetnici Kaji ogromno pomeni. Kot je sama dejala ji je v veliko veselje, da lahko v družinsko podjetje prinese dobro, pozitivno vzdušje in ga obogati še z slikami, ki so jih naslikale ustvarjalne roke.

Veselje, ki ga goji do slikanja sega že v čas njenega otroštva. Vsekakor pa so ji pripomogli pri likovni žilici umetniški geni, ki jih je podedovala po dedku, Mirku Vovšku, ki jo je pri njenem delu spodbujal, jo učil in jo usmerjal v umetnosti.


N a razstavi so obiskovalci lahko občudovali različne tehnike slikanja. Večinoma so to akrili, nekaj izmed slik pa asociira na nekoliko bolj sodoben pristop, tudi nekaj akvarelov, ki jih kot tehnika slikanja zelo ustreza, prav tako pa je tudi nekaj krede, s katero pa se sedaj ukvarja nekoliko manj, in seveda olje, ki je ena izmed njenih najljubših tehnik, ki jih uporablja pri slikanju.

Umetnik Mirko Vovšek pa nam je zaupal, da je presrečen, da je njegova vnukinja, Kaja uspela prebiti začetek v umetnosti, v kateri danes ni lahko in pri tem našla tudi zadovoljstvo, kajti, če le tega ni potem nima pomeni, da bi se ukvarjal z nečem takšnim v življenju, kajti ko si s čopičem v roki, je potrebno ogromno volje in razpoloženjskih momentov, ki jih je potrebno ujeti takrat, ko si z čopičem ob platnu. Vsekakor je Kaji to uspelo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.