19:19, tor, 10. Sep

Kakšne so skrivnosti mesecev na -ber? September, oktober, november in december so še posebej magični in prinašajo moč





Počasi prihajamo v sredino septembra, prvega meseca v letu, ki se konča na -ber. Sledijo mu še oktober, november in december. Prav vsi pa imajo poseben pomen ne samo zaradi vrstnega reda v koledarju in letnega časa, ampak lahko nanje gledamo še globlje.

Meseci, ki se končajo na “-ber”—september, oktober, november in december—niso le označevalci prehoda skozi letne čase, ampak imajo tudi globlje astrološke in kulturne pomene.

September

September je mesec prehoda iz poletja v jesen in je povezan z znamenji device in tehtnice. Ta mesec simbolizira obnavljanje in pripravo na prihajajoče hladnejše mesece. Astrološko gledano je to čas, ko se energije usmerjajo v delo, organizacijo in vzpostavljanje ravnovesja. Žetvena luna, ki se pojavi septembra, simbolizira obilje in je čas za razmislek ter zbiranje energije za zimo. Rojstni kamen za september je safir, ki simbolizira modrost, zvestobo in zaščito. Safirji so v preteklosti verjeli, da ščitijo pred zastrupitvami in prinašajo božansko modrost.

Oktober

Oktober je znan po povezavi z znamenji tehtnice in škorpijona, ki simbolizirata ravnovesje in preobrazbo. Ta mesec prinaša energijo sprememb in introspekcije, saj narava počasi umira in se pripravlja na zimo. Rojstni kamen oktobra je opal, ki naj bi krepil ustvarjalnost in poudarjal čustva. Praznovanje noči čarovnic konec meseca prinaša mistično vzdušje, saj je to čas, ko naj bi bila meja med duhovnim in fizičnim svetom najtanjša.

November

November je mesec, povezan z znamenji škorpijona in strelca, ki nosita intenzivno in raziskovalno energijo. Rojstni kamen za november je topaz, ki naj bi prinašal ljubezen, moč in inteligenco. Polna luna novembra, znana kot Zmrzovalna luna, pomeni začetek prvih zmrzali in čas za notranji razmislek. V tem mesecu so tradicije, kot je zahvalni dan v ZDA, ki poudarjajo hvaležnost in spominjanje, alce drugačne običaje, ki prav tako v ospredje dajo hvaležnost in spominjanje, poznajo tudi drugod, sploh ob dnevu mrtvih oziroma dnevu spomina na mrtve.

December

December, ki ga obvladujejo znamenja strelca in kozoroga, simbolizira konec cikla in pripravo na nove začetke. Rojstni kamen decembra je turkiz, ki naj bi zagotavljal zaščito in prinašal mir duha in duše. Polna luna decembra, znana kot Hladna luna, označuje prihod zime in najdaljše noči v letu. Ta mesec je bogat s praznovanji, kot je božič, ki poudarja svetlobo, toplino in druženje v najtemnejših dneh.

Ti meseci, vsak s svojimi edinstvenimi lastnostmi, igrajo pomembno vlogo tako v astrologiji kot v kulturnih tradicijah, saj odražajo spremembe v naravi in človeškem življenju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.