17:23, sre, 7. Avg

Kandidati za direktorja UKC Maribor s predstavitvijo





Del članov sveta UKC Maribor je danes začel poslušati predstavitve kandidatov za novega direktorja te ustanove. V nasprotju s pričakovanji predstavitev ne bodo poslušali vsi člani sveta zavoda, ampak le tisti, ki so v razpisni komisiji. Ti bodo opravili ožji izbor, nato pa naj bi zvečer končno odločitev sprejeli vsi člani sveta.

Janez Lencl, foto STA

“V statutu je tako predvideno, da komisija pripravi ožji izbor,” je medijem pred začetkom predstavitev, ki so sicer zaprte za javnost, povedala predsednica razpisne komisije Stanislava Naterer. Ob začetku predstavitev še ni znala povedati, koliko kandidatov bodo uvrstili v ožji izbor.

Popolno vlogo na razpis, ki se je iztekel sredi prejšnjega tedna, je oddalo devet kandidatov. Kot prvi se je tričlanski komisiji danes predstavil nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, ki meni, da je s svojim preteklim delom kot zastopnik pacientovih pravic ustrezno podkovan za ta položaj. S svojim poznavanjem odnosa med zdravstvenimi delavci in bolniki bi lahko odigral pomembno povezovalno vlogo, je povedal ob prihodu na predstavitev.

Za položaj direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, ki se je izpraznil po napovedanem umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, po poročanju medijev kandidirajo še nekdanji predsednik uprave NKBM Aleš Hauc, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar.

Vložitev kandidature je potrdil tudi vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl, ki meni, da je v šestih letih opravljanja te službe dodobra spoznal delovanje UKC Maribor. “Od znotraj poznam težave, ki jih klinični center v tem trenutku ima. Se pa ne bi odločil za kandidaturo, če ne bi imel notranje podpore,” je povedal.

Odločitev o izbiri bo javnosti, predvidoma po 20. uri, sporočila predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek. Po potrditvi na svetu zavoda mora kandidatu dati zeleno luč še vlada. Novega direktorja je treba poiskati do 20. junija, ko se Pivcu izteče odpovedni rok.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.