16:43, čet, 25. Apr

Kangler v zapor?!





Mariborsko višje sodišče naj bi potrdilo odločitev okrajnega in tako nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja obsodilo na 7 mesecev zaporne kazni.

Kangler

Gre za primer “vedeževalka”, v katerem naj bi bila na 5 mesecev pogojne zaporne kazni prav tako pravnomočno obsojena Karin Ježovita.

Kanglerju pa naj bi zaradi te kazni prenehal veljati mandat državnega svetnika.

Posodobljeno 27.2.2014 ob 14.16

Višje sodišče v Mariboru naj bi potrdilo odločitev okrajnega sodnika, da je Kangler storil kaznivo dejanje sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Na višjem sodišču v Mariboru so pojasnili, da je pritožbeno sodišče v omenjeni zadevi že odločilo in pisni odpravek sodne odločbe poslalo sodišču prve stopnje. “Ker odločba pritožbenega sodišča ni bila ustno razglašena, vam glede na veljavno zakonodajo tudi ne moremo podati obvestila o tem, kakšna je bila odločitev sodišča. To je mogoče namreč šele po vročitvi sodne odločbe strankam,” so dodali.

Okrajno sodišče v Mariboru je sodbo v primeru Ježovita izreklo maja lani. Sodnik Boštjan Polegek je skoraj v celoti sledil predlogu tožilca Borisa Marčiča, ki je za Kanglerja zahteval prav sedem mesecev zaporne kazni, medtem ko je za Ježovito predlagal mesec več pogojnega zapora. Sodnik, ki je menil, da so bile obtožbe nedvomno dokazane, se je strinjal tudi s tožilčevo oceno, da gre zaradi dejstva, da je Kangler ravnal koruptivno kot župan, za posebej zavrženo ravnanje.

Čeprav se kazenske ovadbe zoper Kanglerja, ki so ga z županskega mesta konec leta 2012 predčasno odnesli protesti zaradi postavitve radarjev v mestu, vrstijo in jih je doslej že več kot deset, je na sodišču epilog zaenkrat dočakal le ta primer z vedeževalkinim stanovanjem.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.