11:51, pet, 19. Apr

Kantavtorski večer v Domu kulture Ruše





V četrtek, 12. 12. 2013, bo v okviru KURSovega kantVečera v ruškem Domu kulture svoje pesmi preigravale kar tri ikone slovenskega kantavtorstva. V družbi drug drugega bodo nedvomno poskrbeli za vse prave glasbene navdušence.
Kantavtorski_vecer
ADI SMOLAR je kitaro pričel igrati šele pri osemnajstih. Leta 1981 je imel prvi javni koncert v Cerknici, v 90. letih 20. stoletja pa je na širši slovenski glasbeni sceni postal znan predvsem kot kantavtor in pisec besedil za različne glasbene skupine. Nekaj časa so bili njegova spremljevalna skupina Leteči potepuhi. Leta 1989 je izdal tudi pesniško zbirko z naslovom Naš svet se pa vrti. Sedem let kasneje je izdal kratko mladinsko prozo z naslovom Pujsa in Andrej Migec, sicer pa je v reviji Firbec objavljal otroško prozo Zgode in prigode Tečka Sitnobe.

Domačin PETER ANDREJ je znan kantavtor in producent največjega slovenskega festivala kantavtorstva – KantFest. S svojimi in uglasbenimi pesmimi je v svojih nastopih kot kantavtor že večkrat obredel Lent, Cankarjev dom, Borštnikovo srečanje, KUD-France Prešeren, Trst ter mnoge druge odre. Ustvarja pa tudi za otroke. Kaj ima sonce najraje so uglasbene otroške pesmi Nika Grafenauerja in Borisa A. Novaka, ki jim dodal tudi priredbe že ponarodelih pesmic. Za otroke je napisal tudi lutkovno igro Jezernik, povodni mož iz Črnega jezera, ki jo izvaja skupaj s pravljičarko Jasno Branko Starman.

Malo je mariborskih kantavtorjev, ki bi se tako aktivno in produktivno ukvarjali z glasbo, kot to počne MARKO GROBLER. Profesor nemščine na Škofijski gimnaziji je že od srednješolskih let umetnik, ki mu pisanje besedil nikoli ni delalo posebnih težav. Bil je član nekoč popularne skupine Ezl ek, po razpadu katere pa je nadaljeval samostojno pot.

Vstopnina za nečlane je 5 eurov, člani imajo vstop prost!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.