17:16, čet, 4. Jul

Kazenska ovadba za Škrinjarja, preiskujejo tudi sum storitve kaznivega dejanja





Spomnimo … 22. decembra lani, je v Hočah prišlo do prometne nesreče, za katero se je izkazalo, da jo je zakrivil mariborski, zdaj že nekdanji, supernadzornik, Damijan Škrinjar.

Takrat so policisti pojasnili, da sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, vzrok trčenja pa bil po prvih ugotovitvah vožnja po napačni strani, zaradi česar je prišlo do čelnega naleta obeh vozil. Kasneje se je izkazalo, da je Škrinjar vozil tudi pod vplivom alkohola: “Voznika povzročitelja so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku.”

Danes so na Policijski upravi Maribor za Lokalec.si pojasnili, da preiskava omenjene prometne nesreče še poteka: “V zvezi s prometno nesrečo, o kateri smo bili obveščeni 22. decembra na območju Sp. Hoč, še zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost, javna pooblastila in javna sredstva.”

Odredili so mu strokovni pregled, ki ga je odklonil

Je pa bila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (324. čl. KZ-1), pojasnjujejo na mariborski policijski upravi, kjer še navedejo, da je bil osumljenemu odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.