20:41, sre, 17. Jul

Kazenska ovadba zoper osumljenca napada na mariborsko sodnico

Mariborski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je osumljen napada na Danijelo Rožič, mariborsko sodnico, ki je bila nedavno sredi noči napadena pred pragom svoje hiše v okolici Maribora.

Policijska uprava Maribor je v sporočilu za javnost zapisala, da je moški utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora, s tem ko je 16. junija zvečer pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora mariborsko okrožno sodnico Danijelo Ružič hudo telesno poškodoval. Že prejšnji petek so v zvezi s preiskavo pridržali eno osebo. Več medijev je objavilo, da so takrat pridržali partnerja Ružičeve, v nedeljo pa so ga spustili na prostost.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Policija je bila o napadu na sodnico obveščena v nedeljo, 16. junija, ponoči ob 1.15. Takoj so jo odpeljali v UKC Maribor, vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl pa je takrat potrdil, da so neznani storilci ali storilec pričakal sodnico pred njeno hišo in jo hudo poškodoval. Niso pa povedali, s katerim predmetov. Ozadje napada ni bilo znano, je pa policija pozvala vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o napada, da pokličejo na 113 ali anonimni telefon 080 1200. Takoj za tem, ko je javnost izvedela za napad na sodnico, so se v javnosti in medijih pojavile obsodbe na napad in nespoštovanje sodniške funkcije. Odzvalo se je tudi Slovensko sodniško društvo, ki je v izjavi zapisalo, da ne sme prevladati zakon ulice in da fizični nasilje nad sodnico predstavlja hud napada na pravno državo in neodvisnost sodstva. Tudi mnogi politiki so obsodili napad na sodnico.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.