19:53, pet, 19. Apr

Kdo lahko odloča o strehi za mariborsko tržnico?





Avtorskih pravic nad preureditvijo ploščadi nima nihče, razen lastnika, torej Mestne občine Maribor“, so prepričani na Snagi, kjer vodijo postopek pridobivanja strehe nad osrednjo, mariborsko tržnico. Med preučevanjem pravnih mnenj pa so člani strokovne komisije prejeli tri ponudbe potencialnih izvajalcev del, a med njimi še niso izbrali.

dezniki, mb trznica (1)

Komisija sklepa o izboru najugodnejšega ponudnika še ni sprejela, saj je dan pred odpiranjem ponudb prejela pravno mnenje, ki ga je pri znani odvetniški pisarni naročil
Atelje Hočevar iz Ljubljane
“, so sporočili s Snage Maribor. Pravno mnenje govori o avtorskih pravicah, ki naj bi izhajale iz leta 2006 podpisane pogodbe med prvonagrajenim arhitekturnim birojem natečaja, Ateljejem Hočevar, in podjetjem Konstruktor. V številnih poskusih urejanja strehe na mariborski osrednji tržnici pa je Snaga v preteklih letih že pridobila dve pravni mnenji, ki zavzemata isto stališče: “da avtorskih pravic nad preureditvijo ploščadi nima nihče, razen lastnika, torej Mestne občine Maribor, ki lahko prosto odloča, komu bo zaupala izdelavo arhitekturne rešitve in pripravo projektne dokumentacije“. Kljub temu so se se člani strokovne komisije odločili, da z vsemi pravnimi mnenji seznanijo obe pravni službi, tako Snage kot Mestne občine Maribor. Na podlagi teh dveh mnenj pa bodo sprejeli odločitev o nadaljnjih korakih v postopku pridobivanja projektne dokumentacije. Na streho bo torej še treba (po)čakati.

Morda vas zanima tudi:
Mariborska tržnica dobiva streho

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.