13:01, čet, 28. Mar

Kdo so Šarčevi kandidati za Maribor





Marjan Šarec bo jutri na zboru članov LMŠ kot edini kandidat za predsednika preveril podporo članov svoje stranke, hkrati pa bodo predstavili kandidate za prihajajoče državnozborske volitve in programske usmeritve za prihodnost.

V sedmi volilni enoti, ki obsega območja občin Maribor, Ruše, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, je najbolj izpostavljeno ime Liste Marjana Šarca Lidija Divjak Mirnik, direktorica Študentskih domov Maribor in mariborska mestna svetnica, sicer članica Liste za pravičnost in razvoj Stojana Auerja. Drugo ime je glavna inšpektorica za delo Nataša Trček. Prav tako naj bi na LMŠ kandidiral Mariborčan Bojan Gregorič, upokojeni polkovnik Slovenske vojske, ki je vodil bataljon vojaške policije, bil pa je tudi slovenski vojaški ataše v Italiji.

Lidija Divjak Mirnik in Stojan Auer, LPR
Lidija Divjak Mirnik in Stojan Auer, LPR

Po poročanju časnika Večer so drugi kandidati v mariborskih volilnih okrajih manj znani, politično bolj ali manj anonimni. Kandidati LMŠ naj bi bili še Rudi Spruk, Luka Špoljar, Dejan Stanko, Karina Šenveter, Anamaria Hren, Matjaž Kebert in Boris Pokorn. Prav tako naj bi bil Šarčev adut nekdanji podžupan Občine Ruše Jernej Ajd, ki pa naj se na koncu ne bi odločil za kandidaturo. Seznami še niso dokončni, prav tako ne okraji. Več bo znanega jutri, po kongresu Šarčeve stranke, na katerem naj bi listo predstavili, še vedno pa je ne bodo dokončno potrdili.

Jernej Ajd, nekdanji podžupan Občine Ruše
Jernej Ajd, nekdanji podžupan Občine Ruše

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.