05:27, sob, 10. Avg

Kickboksarji pripravljeni za EP





Danes se je z uradnim odprtjem pričelo evropsko prvenstvo v kikboksu za discipline light-contact, low-kick in K-1r, ki bo trajalo do 30. oktobra. V konkurenci skoraj 900 borcev in bork iz 40 evropskih držav se bo za odličja v dvorani Tabor potegovalo tudi šestnajst predstavnikov slovenske izbrane vrste.

Gre za zanimivo sestavo zelo obetavnega podmladka in izkušenih imen, kjer so prav vsi med tistimi, ki lahko posežejo po odličjih,” je pred prvenstvom napovedal selektor Bojan Korošec.

Tekmovanje bo posebnega pomena za Žigo Pečnika in Saša Klinca v disciplini K-1r, kjer se bodo dobitniki odličij uvrstili na svetovne igre, ki bodo na sporedu prihodnje leto v poljskem Vroclavu. Pečnika, ki je zaključne priprave opravil z izjemno močno srbsko reprezentanco, že danes čaka obračun s turškim borcem.

Otvoritvena slovesnost
Otvoritvena slovesnost

Na seznamu selektorja Korošca je najštevilčnejša odprava v disciplini light-contact, ki šteje 14 imen. Na seznamu sta tako tudi oba branilca naslova evropskega podprvaka Nejc Gazvoda in David Žibrat.

FOTO: KBZ Slovenija
FOTO: KBZ Slovenija

Sem dobro pripravljen in zelo motiviran tudi zaradi tega, ker je prvenstvo v domačem Mariboru. Motivacija je toliko višja tudi zaradi tega, ker na tem prvenstvu branim naslov podprvaka in ciljam na najvišjo stopničko,” je pred prvenstvom dejal Gazvoda, ki se je zadnjih nekaj mesecev pod vodstvom trenerja Tomaža Barade povsem posvetil pripravam na to prvenstvo. Gazvoda se bo prav tako boril že danes.

Ko se boriš na domačih tleh, je poseben izziv. Vsi tekmovalci so v času priprav dali vse od sebe. Fantje in dekleta so pripravljeni in upam, da bodo to, kar znajo, pokazali tudi na borišču. Ker bo pritisk večji kot kjerkoli drugje. Ampak najlepše se je boriti in zmagati doma,” pa je povedal Tomaž Barada, reprezentančni trener v disciplini light-contact.

Sicer pa lahko v času prvenstva vso dogajanje spremljate tudi na live strema povezavi: http://www.youtube.com/channel/UCs8SUNyjJqaUSEsxlaA8szw/live

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.