11:43, pet, 29. Mar

KIDS’ LAB: “CVETKA EPRUVETKA”





Na osnovni šoli Toneta Čufarja Maribor so se v petek, 11.04.2014 posvetili kemiji. Podjetje BASF, je v slovenskih osnovnih šolah pričelo z organizacijo kemijskih delavnic imenovanih Kids’ Lab Cvetka Epruvetka.

Na teh delavnicah se osnovnošolci seznanijo z osnovnimi kemijskimi procesi, ki temeljijo na prečiščevanju vode. Tako so otroci v parih izvajali različne kemijske eksperimente, pri tem pa so jim pomagali študentje ljubljanske fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Ti so v vlogi supervisorjev otrokom razložili celoten postopek, jim podali navodila, odgovarjali na njihova vprašanja in jim priskočili na pomoč, če je bila ta potrebna.

Te delavnice se izvajajo po celi Sloveniji, a ta je bila nekaj posebnega, saj so k sodelovanju povabili tudi skupino dijakov II. gimnazije Maribor, ki je na kemijskem tekmovanju Verižna reakcija dosegla prvo mesto. Trije dijaki so pred osnovnošolci izvedli kar nekaj zanimivih in tudi eksplozivnih eksperimentov ter tako pokazali, da je kemija lahko zelo zanimiva ter zabavna hkrati.

Otroci so bili nad njihovim delom navdušeni in so se z veseljem lotili eksperimentov z vodo, ki so jih zanje pripravili v okviru projekta Kids’ Lab Cvetka Epruvetka.

DSC_8191

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.