03:47, čet, 25. Apr

Kje najceneje zamenjati gume?





Bliža za 15. november, ko moramo z zakonsko določitvijo zamenjati letne pnevmatike za zimske. Za vas smo preverili, kateri od lokalnih vulkanizerjev to storitev ponuja za najnižjo ceno.


Slika je simbolična
Slika je simbolična

Petim naključno izbranim vulkanizerjem iz Maribora, smo posredovali isto vprašanje: Kakšna je vaša ponudba za menjavo letnih pnevmatik z zimskimi? Spodaj objavljamo njihove odgovore.

  • Boštjan iz vulkanizerstva Rakun, nam je sporočil, da znaša premontaža za jeklena platišča 29€ na komplet, za aluplatišča pa 34€. Nahajajo se na Plinarniški ulici 19, v Mariboru.
  • Pri vulkanizerstvu TDS, ki jih najdete na Ulici Borcev za severno mejo 4, boste za jeklena platišča odšteli 30€, za aluplatišča pa 34€.
  • Vulkanizerstvo Cizerl iz Naspine 61, vam zamenjajo alu platišča za 40€, jeklena pa za 30€.
  • Na Šentiljski 11a, vam bo Guma center zaračunal 30€ za alu platišča in 35 za jeklena platišča.
  • Pri vulkanizerstvu Ploj na Teznu, znaša premontaža 36€ za alu platišča, za jeklena pa boste odšteli 32€.
  • Avtoremont Pavalec pa bo za alu platišča zaračunal 29€, medtem ko za jeklena 25€.
Sneg nas lahko preseneti še pred zimo
Sneg nas lahko preseneti še pred zimo.

Uporaba zimske opreme je obvezna vsepovsod, razen na nekaterih priobalnih cestah, na meji z Italijo in meji s Hrvaško. Najbolje je, da uporabljate zimske pnevmatike pri temperaturah do 7 stopinj Celzija, saj so pri višjih temperaturah letne gume zmogljivejše. Pri višjih temperaturah, pa se priporoča letne pnevmatike.

Naj dodamo, da je v Avstriji že potrebno voziti z zimskimi pnevmatikami. Pri severnih sosedih je to potrebno od 1. novembra traja pa do 15. aprila. Pri nas je zimska oprema obvezna do 15. marca. Potrebno pa je imeti urejeno zimsko opremo tudi v času, ko cestam vladajo zimske razmere, pa čeprav so le-te izven datumskih okvirjev.
Na hrvaškem morate voziti z pnevmatikami s 4mm globine profila, medtem ko so pri nas dovolj samo 3mm. V primer, da tega ne upoštevamo, nam lahko policisti izdajo globo, ki znaša 700 kun in izločijo iz prometa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.