10:37, pet, 29. Mar

Kje razloge za neuspehe išče trener Rožman?





Po reprezentančnem premoru so Mariborčani vknjižili visok poraz in sicer proti Aluminiju v Kidričevem.

“Aluminiju čestitke za zmago, nam nezadovoljstvo ob prikazanem. Na koncu visok poraz, lahko pa bi bilo povsem obratno. Opazno je, da imamo problem z učinkovitostjo, na drugi strani pa res prepoceni dobivamo zadetke. Vsaka, tudi najmanjša napaka nas stane, ob tem pa na nasprotni strani ne kaznujemo, kar bi morali,” je po tekmi v Kidričevem izpostavil trener Mariborčanov Simon Rožman.

Pričakoval stopnjevanje ritma

“Priprava je bila dosledna, igralci so dobili dovolj informacij. Želeli smo, da bi bili na enaki ravni s tekmeci po želji in stopnji agresivnosti, pa naj o zmagovalcu odloči kvaliteta. Ta kvaliteta pa se ni obrnila v našo smer, nismo je izrazili … Imeli smo dober uvod, težko si pripraviš boljše priložnosti. Nismo zadeli, nato pa smo dobivali gole v obdobju naše prevlade. Pričakoval sem stopnjevanje našega ritma, zato je razočaranje še večje. Še enkrat se je izkazalo, da imajo tekmeci proti Mariboru eno energijo, v drugih dvobojih drugačno. To je že stalnica. Če bi šla tekma ob priložnostih Mudrinskega v drugo smer, bi se zdaj drugače pogovarjali. Vedeli smo, da bo težko, ko se Aluminij zapre, a smo si dovolili prav to, čemur smo se želeli izogniti,” še pojasni trener.

Med tekmo je sledil še dodaten udarec, saj se je poškodoval tudi Milec. V drugem polčasu se je tako s štoperskega položaja k levi stranski črti preselil Voloder: “Že pred tekmo smo improvizirali, redko se zgodi, da istočasno zbolita oba leva bočna branilca. Ker v tej novi sedanjosti ne gre brez prilagajanja, smo se odzvali in nato se je znova vmešala višja sila. Počakati moramo na informacijo, kako dolgo bo Milec moral mirovati.”

Komu je najtežje? 

“Težko je opisati z eno besedo. Zagotovo je najtežje fantom. Pripravili smo si veliko število obetavnih situacij, nismo jih izkoristili. Vedeli pa smo, da gre za tekmo, na kateri bo prvi gol usmeril dogajanje v eno ali drugo smer. Kvaliteta zaključka nedvomno mora biti na višji ravni, igralci pa morajo prevzemati večjo odgovornost med tekmo. Ko smo se lotili dela, smo vedeli, kakšna je pot in s kakšno ekipo gremo v sezono. Verjamem v fante, naloge na treningih izpolnjujejo dobro, na tekmi pa ne pokažemo, kar bi morali in rezultatsko nismo nagrajeni. Je pa liga izenačena, kar se potrjuje na različne načine. Ekipa, ki doseže prvi gol ali je energetsko na višjem nivoju, praviloma dobi posamezno tekmo.”

Navijači izrazili nezadovoljstvo

Ob spodbudi med celotnim prejšnjim obdobjem so tokrat navijači po neprijetnem razpletu prvič izrazili nezadovoljstvo. “Upravičeno. Vsi skupaj se moramo zavedati, kaj pomeni ta dres in zakaj navijači hodijo na tekme. Ko z dolžnim spoštovanjem do nasprotnika, ne pokažemo razlike v kvaliteti, je nezadovoljstvo razumljivo. Pogledati se je treba v ogledalo. Zadeve, ki se nam dogajajo pri prejemanju zadetkov, se nam ponavljajo in tukaj ne gre za proces treninga. Ob tem pa moramo poskrbeti za večjo mirnost ekipe pri zaključkih. Trenutna učinkovitost ni na nivoju, ki bi se spodobil za NK Maribor.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.