11:11, sob, 20. Apr

Klemen Kosi postal državni prvak!





Mariborčan Klemen Kosi je danes postal državni prvak v alpski kombinaciji.

Potem, ko je Kosi včeraj na tekmi superveleslaloma postal tretji v razvrstiti za državno prvenstvo,  pa je danes premagal vse reprezentančne kolege in postal prvak. V absolutni konkurenci, ga je sicer premagal en smučar, in sicer Barnabas Szollos, ki zastopa Izrael, izvorno pa je iz Madžarske.

Drugi na državnem prvenstvu je bil Rok Ažnoh, prav tako tekmovalec Alpskega smučarskega kluba Branik, ter letošnji mladinski svetovni prvak v smuku, tretje mesto pa je vknjižil Martin Čater, ki je sicer včeraj postal državni prvak v superveleslalomu.

Kosi se poskuša vračati po hudi poškodbi 

Klemen Kosi je v svetovnem pokalu je debitiral 6. marca 2011, ko je na slalomu v Kranjski Gori odstopil. Prvič je osvojil točke svetovnega pokala 18. januarja 2013, ko je na superkombinaciji v Wengnu zasedel štirinajsto mesto. V Schladmingu se je leta 2013 prvič uvrstil na svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, kjer je nastopil v štirih disciplinah, na superkombinaciji pa osvojil dvanajsto mesto.

Klemen se sicer poskuša vračati med najboljše smučarje, dve leti sta že minili od njegove druge hude poškodbe. Obakrat jo je skupil v Bormiu, nazadnje 27. 12. 2020, ko si je strgal vezi in poškodoval meniskus desnega kolena. Ob napornem vračanju je letos ostal brez mesta v reprezentančni ekipi svetovnega pokala, tako da je na pripravah treniral v lastni režiji.

Od njegovih zadnjih točk v svetovnem pokalu je minilo kar nekaj časa, več kot tri leta –  osvojil jih je namreč 7.  marca 2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.