09:29, čet, 4. Jul

Klic ga je stal 70.000 evrov: Policija opozarja





Pomurski policisti obravnavamo primer kaznivega dejanja goljufije s kriptovalutami, kjer je bil občan oškodovan za več kot 70.000 evrov.

“Ob tem policisti opozarjamo na nov pojav goljufij, kjer so žrtve predvsem starejši prebivalci. Osebe, ki se predstavljajo kot Goran, Lucija, Sara, Mirta in Kristina kličejo po telefonu in ponujajo zaslužek z vlaganji v kriptovalute, sklade in umetnine,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Žrtve dobijo pošiljko od kurirske službe, z odkupnino nekaj sto do več tisoč evrov. V pošiljki je kartica bestvouchers.com z geslom za dostop do spletne stran www.thebestvouchers.com.

Goljufi žrtvam po telefonu prikazujejo visoke zaslužke, ki bi jih naj že dosegli, a do izplačila ne more priti, če žrtev ne vplača še dodatnega zneska.

Policija svetuje, da ne nasedate goljufom, ki vam ponujajo visoke zaslužke. Če pa so vas že ogoljufali, ne nadaljujte s plačevanjem, saj goljufi žrtve prepričujejo k vedno novim, običajno čedalje višjim vplačilom in zadevo prijavite na najbližji policijski enoti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.