10:10, pet, 29. Mar

Kljub borbenosti Gorenje boljše





Rokometašem mariborskega Branika minulo soboto v domačem Taboru ni uspelo presenetiti favoriziranega Gorenja, ki je bilo boljše z rezultatom 22:28.
Po nekaj zapravljenih napadih na obeh straneh so prvi zadeli Mariborčani, za katere je v 4.
minuti gol dosegel Iulian Jerebie. Nato smo spremljali izenačeno igro gol za gol s čvrsto igro v obrambi na obeh straneh. Ta se je obrestovala vijoličastim rokometašem, ki so v 11. minuti z zadetkom Matije Golika povedli 5:3.

V 21. minuti je Aleks Kavčič poskrbel, da so velenjske ose zaostanek prepolovile (8:6). Sledila je izključitev Stefana Žabiča, ki so jo Velenjčani dobro izkoristili in v 25. minuti je Verdinek s hitrim protinapadom poskrbel za izenačenje na 9:9.

Velenjčani so z zanosom krenili v drugi polčas in z dvema zaporednima zadetkoma povedli za štiri gole. Mariborčani so imeli lepe možnosti, da bi prepolovili rezultat in nato celo povedli, vendar je niz napak v taboru vijoličastih botroval k temu, da so se gostje še bolj oddaljili. Priča smo bili borbeni in čvrsti igri na obeh straneh, vendar je Gorenje na koncu zasluženo zmagalo z rezultatom 22:28.

FOTO: Facebook RK Maribor Branik
FOTO: Facebook RK Maribor Branik

Kapetan RK Maribor Branik, Tadej Sok, je priznal, da je tekma bila res težka. “Mi smo se borili in dali vse od sebe, ampak ponovno nam je malo zmanjkalo tako kot na vseh tekmah proti vodilni trojici. Menim, da je naš največji problem, da na zdržimo vseh 60 minut srečanja. 15-20 minut odigramo zelo dobro, pride do nekaterih menjav in pričnemo izgubljati žoge. To takšna ekipa, kot je Gorenje zna s pridom izkoristiti. Tako so dosegli nekaj lahkih zadetkom, mi pa smo v napadu mučili tudi več kot minuto včasih in tako nepotrebno izgubljali energijo. Na koncu zgleda kot rutinirana zmaga Gorenja in malo mi je žal, ker se res lahko enakovredno kosamo z njimi, a delamo žal preveč napak,” je dejal Sok.

Velenjčani priznavajo, da so morali dati vse od sebe. “Tekmo smo slabo začeli in se lovili vse do zaključka 1. polčasa. Nato smo se uspeli pobrati in nekako uspeli pripeljati tekmo v svojo korist. Morali smo dati vse od sebe še posebej zato, da smo nadoknadili vse manjkajoče igralce,” je dejal igralec RK Gorenje Velenje, Miha Kavčič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.