12:44, čet, 25. Apr

Kljub borbenosti Mariborčani izgubili proti Kopru





Rokometaši mariborskega Branika so leto 2021 začeli s porazom. V 15. krogu lige NLB so jih v dvorani Tabor s 26:24 premagali Koprčani.

RK Maribor Branik in RD Koper v Dvorani Tabor FOTO Anamarija Valentina Dajnko

Gostje, ki jih vodi Uroš Rapotec, so bolje odprli tekmo in v 12. minuti povedli s 6:3. Nato so se predramili tudi Mariborčani, ki so v napadu zaigrali bolj zbrano in hitro prišli do izenačenja. V 16. minuti je Rakita poskrbel za 6:6. Sledile so napete minute, Mariborčani nikakor niso uspeli poskrbeti za popoln preobrat, gostje pa so v zadnjih petih minutah prvega polčasa znova povedli za tri. Izid polčasa je bil 12:15.

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Kopru, ki je takoj povedel z 12:16, Maribor pa se je v uvodnih minutah nadaljevanja spet mučil v napadu. Varovanci Markote so se v 38. minuti dokopali do izida 16:17 in kasneje tudi do priložnosti za izenačenje, ki pa jo je na žalost zapravil Rakita. Koper je nato znova stopil na plin in v 42. minuti povedel za štiri (16:20), nato pa je goste presekal zapravljen “zicer” za +5. Maribor je to izkoristil, se ekspresno vrnil v tekmo ter pet minut zatem izid poravnal na 20:20. S tem se je znova napovedala napeta končnica, v njej pa so se na žalost veselili Koprčani, ki so tekmo dobili s 24:26.

Izpostaviti velja slavljenca Gašperja Pungartnika, ki je zaigral prvič v tej sezoni in v drugem polčasu opozoril nase z dvema goloma. Pri Mariboru je bil na koncu s petimi goli prvi strelec Žabić, pri Kopru pa sta jih po 9 dosegla Jovičić in Žagar. Matevž Žagar je bil izbran za igralca tekme.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik, je ob koncu dejal: “Tekmo so znova zaznamovale nekatere naše napake, ob neizkušenosti pa so se močno poznale odsotnosti poškodovanih igralcev (Sok, Jerenec, Miličević, Golik). V končnici tekme smo bili blizu, imeli smo možnost za popoln preobrat, a je zmanjkalo zbranosti. Ekipi iz Kopra čestitam, mi pa se moramo osredotočiti na naslednje izzive.”

Uroš Rapotec, trener RD Koper, pa je izpostavil: “Domači ekipi bi rad čestital za borbenost. V drugem delu smo imeli ob štirih golih prednosti protinapad in zicer za +5, a priložnosti nismo izkoristili. Nato nam je padla zbranost, domačini pa so to znali izkoristiti in se približali. Na koncu so fantje z vratarjem na čelu odigrali odlično obrambo in zasluženo zmagali.”

Gašper Pungartnik, RK Maribor Branik: “Trener mi je pred vstopom dal nasvet: ‘Samo ena na ena in na glavo.’ To sem upošteval in imel je prav. Za popoln preobrat smo naredili preveč napak, zato nam tudi ob borbenosti ni bil usojen niti remi. Novo priložnost imamo že prihodnji teden, ko moramo v Ljubljani narediti vse, da znova zmagamo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.