07:23, sob, 20. Apr

Kmalu se bodo pričeli Dnevi Arnolda Tovornika





Tudi letos bodo v Selnici ob Dravi obeležile tradicionalne Dneve Arnolda Tovornika, ki bodo potekali od 8. do 12. marca, v Hramu kulture v Selnici ob Dravi.

Reporter Milan, Primož Forte, Matjaž Javšnik in Martina Ipša, Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc ter Vid Valič so imena letošnjih Dnevov Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Začnejo se s premiero, 8. marca.

8. marca se bodo z uradno otvoritvijo, nagovorom županje in premiero predstave Reporterja Milana, pričeli tradicionalni Dnevi Arnolda Tovornika, četrti zapored. Organizira jih Javni zavod Center Arnolda Tovornika, pod vodstvom Mihe Kranjčevića. Rdeča nit je vselej smeh, zato so tudi letos obiskovalcem ponudili pet odličnih večerov komedije, v času od 8. do 12. marca. Vsi se bodo zgodili v Hramu kulture v Selnici.

Reporter Milan - Ljubi žabara.
Reporter Milan – Ljubi žabara.

Osrednji program festivala ponuja pet komedij za vse generacije. Začeli bodo v petek, 8. marca ob 19h, z veliko premiero Reporterja Milana, Swingerji. Matjaž Šalamun Šalca, Tine Križanič in Deajn Vedlin v komediji o Mileni in Stojanu, ki sta par že 15 let. Rada bi popestrila svoje življenje, ker menita, da mora biti seks naravna možnost v vsakem prijateljskem odnosu, v katerem obstaja vzajemna privlačnost. Ampak kje in kako najti tiste, ki razmišljajo podobno.
V soboto, 9. marca ob 19h, bo Žlahtni Primož Forte, z veliko mero humorja in mnogimi ganljivimi trenutki, na odru razgrnil celo plejado zgodb in likov, ki smo jih tako radi gledali, ter jih bo v svojem sočnem jeziku zapletel v sproščen, komični vrtinec. Vsem dobro znani
Avguštin Rebula, po domače Gušto, priljubljeni lik iz popularne slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija, se vrača!
V nedeljo 10. marca ob 19h, pa bodo gledalci uživali v Štajerski navezi Matjaž Javšnik in Martina Ipša. Štajerska Naveza je najnovejši hit na domači stand-up sceni, ki je do zdaj razprodala Dvorec Štatenberg, Hotel City v Mariboru, Festivalno dvorano v Ljubljani… Vas
zanima, kaj se zgodi, ko daste skupaj na oder dva zabavna Štajerca? Še ena smeha polna naveza pa sledi v ponedeljek, 11. marca ob 19h, ko bosta na oder Hrama kulture stopila Vlado Novak in Gojmir Lešnjak Gojc. Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija I (love) Njofra, za vse jugo nostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti. S petjem in plesom – zakaj pa ne?! Naturaliziran Mariborčan (Vlado Novak) in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc)…

Osrednje dogajanje Dnevov Arnolda Tovornika, pa bo v torek, 12. marca ob 19h, s komedijo Tvoj bodoči bivši mož, zaključil Vid Valič. Komedija, kjer boste našli koščke svojega življenja, ki jih boste lahko lepili skupaj in Valič vam bo priskrbel lepilo. V osebno izpovedni komediji bo Vid Valič iskal odgovore na mnoga vprašanja in morda bo prav on tisti, ki bo na koncu rekel DA.

“Cena vstopnice ostaja doseglljiva vsem. Za posamezno predstavo znaša 13 evrov. VSTOPNICE so na voljo pisarni TIC-a v Hramu kulture Arnolda Tovornika, BS Petrol in ostalih prodajnih mestih sistema Mojekarte.si (trafike KIOSK in 3DVA), spletna prodaja na www.mojekarte.si ter uro pred pričetkom predstave. Posebni popusti veljajo za obisk vse družine (15 %) in upokojencev (10 %),” so sporočili organizatorji. Po besedah direktorja Hrama kulture Mihe Kranjčevića, sta kultura in umetnost v Hramu živa in prisotna. “Menimo, da je trajnostno naravnana investicija v dobre v dobre programe, ki bogatijo naša življenja in prinašajo kulturni utrip v Selnico ob Dravi, najboljša. Obisk na prireditvah se je občutno povečal, obiskovalci in izvajalci prireditev nam namenjajo številne pohvale, kar dokazuje, da je naša usmeritev pravilna, da postajamo prepoznavni. In nič ni lepšega, kot pogled na zadovoljne obraze,” je dejal. 
V okviru Dnevov Arnolda Tovornika bo v petek, 8. marca ob 17h, v že uveljavljenem Likovnem salonu Lojzeta Šušmelja, otvoritev razstave »Da se spomnimo in ne pozabimo leta 79«. Generacija 79 je bila generacija jagodnega izbora, brez veliko harmonije in elegance, vendar pokončna in  korektna. Odražala je pokrajino razmetanih hribčkov, rahlo hrustljava, ostajalaza zobmi in globoko v duši, polna razkošja in telesnosti oblik ter izredno težko prebavljiva.
Razstavljali bodo: Mirko Rajnar,  Majda Rajnar, Judita Rajnar, Jasna Lukežič,  Romana Igličar, Zinka Dokl, Metka Kavčič, Brigita Penič, Andrej Velikonja,  Branko Lipnik, Roman Zeljič, Danilo Muršec, Anton Buzeti, Franc Poredoš, Milan Unkovič, Oto Vogrin…
V času Tovornikovih dnevov se bo v soboto, 9. marca dopoldan, v Hramu odvijal gledališki seminar, namenjen ljubiteljskim gledališkim igralcem, tako začetnikom kot tistim, ki bi radi svoje znanje dopolnili, ter vsem, ki se srečujejo z javnim nastopanjem. Seminar z
delavnicami bo vodila Aleksandra Blagojević, mag. dramaturgije in gledališke režije. Cena delavnice bo simboličnih 10 EUR. Informacije boste našli na www.hramkulture.si in na Facebook strani Hram kulture.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.