20:43, tor, 23. Apr

Kolar Celarčeva podpira gradnjo urgence na Ptuju





Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se je ta petek sestala s ptujskim županom Miranom Senčarjem in direktorjem ptujske bolnišnice Andrejem Levaničem. Glavna tema njihovih pogovorov je bila gradnja urgence v spodnjepodravski regiji. Skupni interes je, da se gradnja urgentnega centra čim prej začne, je po srečanju zagotovila ministrica.

Kolar Celarčeva je v izjavi medijem zagotovila, da bodo pospešili tudi vse aktivnosti, pri čemer ima v mislih predvsem del finančnih sredstev, ki jih mora zagotoviti ptujska bolnišnica. Ob tem je spomnila, da je vlada sredstva za gradnjo centra zagotovila že v letu 2015. Dogovorili naj bi se tudi o recenziji novelacije programa in s tem ugotovili vrednost projekta.

Ptujski župan Miran Senčar je po srečanju z ministrico za zdravje ocenil, da je “do določenega napredka pri pogovorih prišlo“. Pri tem je izrazil zadovoljstvo, da je do pogovorov sploh prišlo, saj so se za obisk na ministrstvu za zdravje usklajevali dalj časa. Prav zaradi doslej neuspešnih dogovorov in neodzivnosti ministrstva za zdravje so predstavniki Društva ZA Ptuj od sredine novembra zbirali podpise pod zahtevo za začetek gradnje urgence. Pod peticijo, ki jo je župan Senčar predal ministrici, se je do sredine januarja podpisalo 2236 Ptujčanov in ostalih prebivalcev regije.

Ptujski župan Miran Senčar, Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in direktor Splošne bolnišnice Ptuj Andrej Levanič; FOTO: STA
Ptujski župan Miran Senčar, Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in direktor Splošne bolnišnice Ptuj Andrej Levanič; FOTO: STA

Peticija po besedah Senčarja kaže na to, da gre pri tem vprašanju za širši interes in resnične potrebe občanov. Poudaril je tudi, da je k ministrici prišel kot zastopnik županov območja s 140.000 prebivalci, ti pa si, kot je dejal, zaslužijo enako zdravstveno obravnavo kot ostali občani Slovenije. “Župani ne zahtevamo kosa asflata, ampak gre tu za življenja ljudi, pri čemer bomo neizprosni,” je bil jasen ptujski župan.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.