09:30, sob, 20. Apr

Komaj pet let star otrok se je zbodel na odvrženo narkomansko iglo





V bližini igral na dvorišču Narodnega muzeja Metelkova se je petletnik zbodel z odvrženo uporabljeno narkomansko iglo, poroča portal N1.

Kot je oče petletnika, ki se je zbodel z uporabljeno iglo, povedal za N1, se je to zgodilo v torek popoldan pri igralih v bližini Slovenskega etnografskega in narodnega muzeja. Kot je zaupal portalu tja s sinovoma, starima 5 in 2 leti in pol, večkrat zahaja, saj se tam rada igrata.

“Starejšega sina sem zadnje mesece nenehno opozarjal, naj ne pobira stvari, ki so na tleh, ker je lahko nevarno. A trenutno je v tej fazi, ko ga vse izjemno zanima in je impulziven ter vesel, ko kaj najde,” je za  N1 povedal oče.

Več mesecev bodo otroku preverjali kri

Ko je v torek petletnik nabiral ptičja peresa v bližini igral, je našel uporabljeno narkomansko iglo, in preden je lahko njegov oče karkoli naredil, se je z njo že zbodel. Igla je bila zvita in je štrlela navzgor, je N1 opisal sogovornik. Nesrečnega otroka so odpeljali na urgenco, tam so ga napotili na infekcijsko kliniko. Ocenili so tveganje, mu odvzeli kri in podali nadaljnje napotke. Tako se mora na odvzem krvi vrniti čez en mesec, tri mesece in čez pol leta.

“Zdravniki pravijo, da je tveganje zelo nizko, vendar bo čas pokazal, ali se je s čim okužil,” je še za portal povedal oče. Igle, ki jo je položil na koš za odpadke, naslednji dan ni bilo več tam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.