07:06, sob, 20. Apr

Komentatorji pod opravičilom ministrice Kustec, ker je bila brez maske na prireditvi, zahtevajo njen odstop





Ministrica za šolstvo Simona Kustec, ki je bila na včerajšnjem dogodku Olimpijskega komiteja Slovenije brez maske in brez primerne varne razdalje od drugih, ki so sedeli za isto mizo, se je na svoji Facebook strani opravičila, potem ko so danes mnogi uporabniki Facebooka izrazili ogorčenje. V preteklih dneh so namreč prav šole in vrtci, ki spadajo pod njen resor, dobili stroga navodila za rabo mask in upoštevanje preventivnih ukrepov, ona pa naj bi te ukrepe – sodeč po posnetkih in fotografijah s prireditve – kršila.

Opravičilo ministrice Kustec na Facebooku

Olimpijski komite Slovenije je včeraj izpeljal prireditev, na kateri so bili gostje brez mask. Tako je bila kot gostja tam tudi ministrica Kustec. Ta je danes v svojem opravičilu na Facebooku nagovorila državljanke in državljane ter se jim opravičila. Dodala je še, da se bo iz preventivnih razlogov testirala za covid-19.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=177664617195848&id=106663954295915

A na njen zapis in opravičilo se je odzvalo veliko uporabnikov, ki niso zadovoljni s tem, da vlada pravi eno, dela pa drugo. Nekateri komentatorji so zahtevali od nje tudi odstop kot odgovorno dejanje.

Odzivi v komentarjih pod opravičilom ministrice Kustec

Jezni pa so predvsem zaradi tega, ker v teh dneh šole, ki spadajo pod njen resor, dobivajo stroga navodila o tem, da morajo učenci od sedmega razreda naprej in dijaki imeti pri pouku ves čas maske, prav tako tudi učitelji in profesorji. Tako na Facebooku ne manjka ciničnih komentarjev, da tudi njihovi otroci ne bodo nosili mask in jim bodo starši napisali opravičila, pa vse do tega, da lahko politiki delajo, kar hočejo.

Odzivi v komentarjih pod opravičilom ministrice Kustec

Komentatorji se prav tako ne strinjajo z zagotovili, da naj bi bil dogodek organiziran v skladu s priporočili, ob tem pa ugotavljajo, da med sodelujočimi ni bilo dva metra razdalje. nekateri jo pozivajo k odstopu, drugi jo pošiljajo v 14-dnevno karanteno.

Odziv komentatorjev na opravičilo ministrice Kustec

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.