16:19, pon, 29. Jul

Kompleks nekdanjega CPM za 4 mio evrov prodan Petransu





Stečajnemu upravitelju Cestnega podjetja Maribor (CPM) Silvu Zorcu je po več neuspešnih poskusih le uspelo najti kupca za poslovni kompleks propadlega gradbinca na Pobrežju. Kot je razvidno iz spletne strani Ajpesa, je mariborsko sodišče podalo soglasje k prodaji. Kupnina znaša štiri milijone evrov, kupec pa je podjetje Petrans iz Ljubljane.

delo na cesti, foto STA

Zorec je potrdil, da je bila prodajna pogodba podpisana 12. januarja, do prodaje pa je prišlo na podlagi nezavezujočega zbiranja ponudb in neposrednih pogajanj s ponudniki. Kupnina mora biti poravnana v treh mesecih, prejeti denar pa bo šel med zastavne upnike, večinoma na DUTB.

Uradno je kupec ljubljansko podjetje Petrans, sicer pa je posel potekal pod okriljem nepremičninske družbe Elo iz Dola pri Hrastniku, ki je že nekaj mesecev zbirala interesente in tudi organizirala oglede lokacije. Slednje že ima podobne izkušnje pri prodajnem postopku poslovnih prostorov prav tako propadlega ljubljanskega podjetja Viator&Vektor, kjer stečaj prav tako vodi Zorec.

Petrans se sicer ukvarja z mednarodnim transportom in celovito logistično ponudbo. S prevozi pokrivajo predvsem zahodno Evropo, s poudarkom na Veliki Britaniji, Irski in državah Beneluksa. Direktor podjetja Peter Katrašnik danes o načrtih glede omenjenega posla za STA še ni želel govoriti, nekaj odgovorov je obljubil za petek.

V konzorcij kupcev se je že pred časom odločil vstopiti tudi mariborski javni avtobusni prevoznik Marprom, ki želi na to lokacijo preseliti svoje delavnice in parkirišče za avtobuse. Kot je danes povedal prvi mož Marproma Bernard Majhenič, imajo podpisano pismo o nameri za prevzem dela nepremičnin.

Sicer pa je stečajnemu upravitelju CPM uspelo s tem poslom prodati večino največjega premoženja, ostaja še nekaj manjših nepremičnin. Že pred časom je prodal tudi vse cestne baze na območju regije, preko katerih je CPM skrbel za vzdrževanje cest v Zgornjem Podravju. Kdaj bo stečajni postopek zaključen, pa za zdaj ne more napovedati, saj je poleg prodaje premoženja odprtih še nekaj sodnih postopkov.

Cestno podjetje Maribor (CPM) je v stečajnem postopku od leta 2011, ko je brez dela ostalo skoraj 700 ljudi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.