14:42, tor, 16. Apr

“Komu na Gasilski zvezi Slovenije se je zmešalo?” Gasilci ogorčeni ob objavi prošnje, da bi gasilci preverjali pogoj PCT





“Da vas ni sram.” in “Komu na Gasilski zvezi Slovenije se je zmešalo?” sta le dva od komentarjev pod objavo Gasilske zveze Slovenije, ki je delila prošnjo Pošte Slovenije, da bi gasilci preverjali pogoje PCT na poštnih poslovalnicah na območju naše države.

“Ocenjujemo, da je to priložnost za člane gasilske organizacije”

Gasilska zveza Slovenije je namreč objavila in delila dopis, v katerem razlaga, da je Pošta Slovenije poslala prošnjo za nudenje pomoči oziroma opravljanje dela v poštnih poslovalnicah na območju Republike Slovenije. “S Pošto Slovenije d.o.o. že vrsto let uspešno sodelujemo predvsem na področju doplačilne znamke, od katere se prihodki porabljajo za izgradnjo regijskih poligonov in delovanja mladine,” je GZS zapisala v dopisu in pojasnila, da morajo poslovalnice Pošte Slovenije izvajati
preverjanje PCT pogojev pri strankah, ki vstopajo v notranje prostore. “Ker za to nimajo na voljo lastnih delavcev, iščejo zunanje osebe, ki bi to izvajale in so se pri tem obrnili na gasilce. Preverjanje PCT pogojev se izvaja v notranjosti prostorov v območju vhoda v poslovalnice,” so napisali. Po razlagi, koliko bi gasilci dobili za to, pa so še izpostavili: “Ocenjujemo, da je to priložnost za člane gasilske organizacije, predvsem če si želijo dodatnega zaslužka.”

“Da vas ni sram”

In potem je pod objavo završalo. Gasilci so izredno ogorčeni.  Med njimi se eden sprašuje, ali bodo gasilci zdaj postali še varnostniki, in pravi: “Sramota za GZS da sploh objavi tak razpis!” En komentator je kratek: “Da vas ni sram.”  Spet drugi pravi, da je “sramota od vodstva GZS, da nas ima za brezplačno delovno silo v vseh situacijah. No ja, vodstvo ni brezplačno …” Ogorčenje je pokazal tudi komentator, ki je zapisal: “Komu na Gasilski zvezi Slovenije se je zmešalo? Osnovno poslanstvo gasilcev je reševanje ljudi, živali in premoženja.”

Komentarji pod objavo Gasilske zveze Slovenije na Facebooku

A pri tem se ni ustavilo. “Res žalostno za GZS da sploh objavi tak zapis. Zato pa tako ko imamo takšne na zvezi, raje se naj pobrigajo za status gasilca in še mnogo katere zadeve. Na pomoč,” je zapisal eden od njih.  Drugi se sprašuje: “Kdaj boste GZS podprli svoje gasilce in jim stali ob rami. Kam vse nas bi še radi vtaknili. Sram vas je lahko.”

Komentarji pod objavo Gasilske zveze Slovenije na Facebooku

Komentarjev je še več, večinoma pa gasilci izražajo nezadovoljstvo in ogorčenje nad objavo in mnenjem GZS, da je to zanje priložnost.

Dopis GZS o priložnostnem delu – preverjanju pogoja PCT

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.