10:12, pet, 29. Mar

Konec razpisa za novega direktorja holdinga. Kdo bo nadomestil Pliberškovo?





Minilo je leto dni, odkar je bil Javni holding Maribor (JHMB) tudi uradno ustanovljen. Direktorica holdinga je postala Lidija Pliberšek. Konec septembra so na spletni strani objavili razpis za novega direktorja.Imenovali so tudi novega predsednika nadzornega sveta, ki je zamenjal Mateja Bastiča. To je postal Boris Novak, nekdanji dolgoletni generalni direktor Pošte Slovenije. Rok za vložitev prijave je bil 8. oktober.

Kot kaže, so se uresničila naša namigovanja, da bo nov direktor nekdo izmed ljudi, ki so bili Novaku blizu. Avgusta sta Pošto Slovenije zapustila člana poslovodstva Andrej Rihter in Vinko Filipič. In edini prijavljeni na razpis naj bi bil ravno Andrej Rihter.

Zanimivo je, da so razpis objavili tedaj, ko je bil za nadzornika imenovan bivši direktor Pošte. Kot nam je uspelo neuradno izvedeti, pa naj bi v holdingu zaposlili tudi Filipiča.

V razpisu so sicer zapisali, da je na delovno mesto lahko imenovan kandidat, ki ga med drugim odlikuje osebna integriteta in poslovna etičnost, njegove izkušnje potrjujeta poslovna uspešnost in ugled, ima izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge bolonjske stopnje, ali raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge bolonjske stopnje.

Obrnili smo se na JHMB, kjer so nam dejali: “Seznanjamo vas, da je postopek izbire direktorja Javnega holdinga Maribor (JHMB) še v teku, tako da ga za zdaj ne moremo podrobneje komentirati. Tudi o končnem številu prijavljenih kandidatov trenutno še ni mogoče govoriti – ne nazadnje lahko po pošti še prejmemo kakšno prijavo, ki je bila poslana (oddana na pošti) v predpisanem roku. Kot smo že napovedali, vam bomo lahko konkretne podatke posredovali po zaključku raz- pisnega postopka za mesto direktorja JHMB.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.