16:29, sre, 24. Jul

Konec tedna v Mariboru že 14. Špasfest

Na mariborskih mestnih ulicah in trgih se danes začenja štiridnevni festival ŠpasFest, s katerim Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Stari Maribor vsako leto skuša oživiti staro mestno jedro. Festival bo letos potekal štirinajstič, v štirih dneh pa se bo na ulicah štajerske prestolnice zvrstilo veliko različnih dogodkov.

Kot je napovedala programska vodja festivala Tatjana Mileta, kljub velikemu pomanjkanju finančnih sredstev tudi letos obljubljajo program, ki bo v mestnem središču združil različne generacije obiskovalcev. Poudarek bo na tržnicah, ki so že od nekdaj prostor za druženje in povezovanje, zato stalnica festivala ostajajo srednjeveška tržnica ter srednjeveške igre in delavnice, pa tudi predstave za najmlajše. Letošnji festival ponuja tudi nekaj novosti, med katerimi Mileta izpostavlja satirično pikantno komedijo Razočarane gospodinje pri seksologu v Narodnem domu Maribor, posebej pa so poskrbeli za najmlajše, ki jim bo na Grajskem trgu na voljo “Napihljiva vas” pod vodstvom bratov Malek, ki sta izkušena pedagoga in profesorja telovadbe.

Špasfest 2016 foto: Slavko Rajh
Špasfest 2016
foto: Slavko Rajh

Na Grajskem trgu bo v petek po uradnem odprtju festivala koncert dua Happy Vibe, ki ga sestavljata kitaristka in pevka Julija Fajhtinger ter Tajana Novak z izvorno perujskim instrumentom cajonom. Izvajata pester repertoar zimzelenih skladb s področja popularne, rock in jazz glasbe v akustični preobleki. V okviru dogajanja bo na voljo poslikava telesa s pomočjo Riharda Rikija Bandlja, ki bo na lasten umetniški način predstavil svojo spremenjeno vizijo srednjeveških žensk v kombinaciji s poslikavo telesa. V Mariboru se bo predstavil še Teater Cizamo, potekala bo srednjeveška povorka, na sporedu bo tudi mini španska predstava s skupino Živa & Los Tacones.
Glavnina dogajanja bo potekala v soboto in nedeljo, tudi na 14. ŠpasFestu pa bo večina predstav in drugih prireditev obiskovalcem na voljo brezplačno.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.