17:24, pet, 9. Avg

Konferenca mariborskih dijakov posvečena kariernim načrtom





Dijaška skupnost Maribor (DSM), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), bo v četrtek, 29. 9. in v petek, 30. 9. v Hotelu City Maribor izvedla »Konferenco mariborskih dijakov«. Osrednja tema bo namenjena odkrivanju priložnosti za grajenje kariere oziroma kako dobiti službo. 

Gre za prvovrstni dogodek namenjen srednješolcem v Sloveniji. Na drugi izvedbi konference pa bodo dijakom ponudili številna zanimiva in predvsem koristna predavanja ter delavnice, kot  so poskusni razgovor za službo, upravljanje osebnih financ, pisanje življenjepisa in podjetništvo.

Dijake bosta pozdravila predsednik ŠOUM Alen Brkić in Matic Matjašič, predsednik Mestnega mladinskega sveta Maribor. V dveh dnevih bo dijakom predavalo kar osem predavateljev iz Kariernega centra Univerze v Mariboru, Katapult d.o.o. pa tudi iz E-študentskega servisa.

dijaki, učenci, šola, gskš

Tema in namen konference je dijakov osebnostni razvoj oziroma informacije, pomembne za njegovo nadaljnje življenje. Skozi predavanja raznih predavateljev bodo spoznali koristne informacije za njihovo prihodnost in odkrivali svoje interese,” je pojasnila vodja konference in dijakinja II. Gimnazije Maribor, Nomi Hrast. Na koncu konference bodo dijakom omogočili tudi kratke pogovore s podjetniki, ki bodo ocenjevali znanje, ki so ga prejeli skozi predavanja.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.