01:18, sre, 17. Apr

Kongres Liste Franca Kanglerja podprl priključitev SDS





Kongres Liste Franca Kanglerja – Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) je na današnjem zasedanju sprejel sklep o združitvi stranke z SDS, so sporočili iz NLS. S tem bo NLS prenehala obstajati, njeni člani pa bodo postali člani SDS. Z združitvijo je SDS izenačila število mariborskih mestnih svetnikov z listo župana Saše Arsenoviča.

Predsednik stranke Franc Kangler je za časnik Večer pojasnil, da se bo z današnjo odločitvijo kongresa stranke sprožil postopek izbrisa NLS iz registra političnih strank, okrog 400 članov NLS pa bo avtomatično dobilo članstvo v SDS.

Najmočnejša svetniška skupina v mariborskem mestnem svetu

Sporazum o pridružitvi NLS k SDS sta Kangler in predsednik SDS Janez Janša podpisala 18. februarja na slavnostni akademiji v Mariboru. Po besedah Janše se s tem predvsem krepi njihov položaj v Mariboru in okolici. Tu je bila Kanglerjeva stranka na lokalnih volitvah uspešnejša kot SDS in je imela več predstavnikov v mariborskem mestnem svetu.

Po združitvi s Kanglerjevo NLS je SDS postala najmočnejša svetniška skupina v mariborskem mestnem svetu, poleg liste župana Saše Arsenoviča. Obe listi imata tako 12 glasov, Gibanje Svoboda jih ima 11.

Kangler bo kandidiral za predsednika mestnega odbora

Kangler je ob podpisu sporazuma o pridružitvi NLS potrdil, da bo verjetno kandidiral za predsednika mestnega odbora SDS v Mariboru. Tega zdaj vodi poslanec Dejan Kaloh, ki pa je kot kandidat za mariborskega župana na lanskih volitvah prejel le 4,27 odstotka glasov. Povedal je že, da ne bo kandidiral za nov mandat vodje mestnega odbora.

NLS je Kangler ustanovil leta 2016, po njegovem razhodu s Slovensko ljudsko stranko (SLS).
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.