03:26, pet, 29. Mar

Korošci zaradi hitre ceste pisali predsednici vlade





Delovna skupina sveta koroške regije in vodstvo upravnega odbora koroške območne gospodarske zbornice sta v pismu predsednici vlade Alenki Bratušek kritična do odnosa, ki ga ima vlada do prometne problematike Koroške. Med drugim zahtevata, da je v načrte izgradnje prometne infrastrukture vključen celotni odsek severnega dela trase hitre ceste.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

V pismu predstavniki koroških županov in gospodarstva navajajo, da je odnos vlade “skrajno neresen in ima za posledico še večjo razvojno zaostajanje regije”, stanje pa zaostruje še izredno slab standard državnih regionalnih cest. Ustrezna prometna infrastruktura je izredno pomembna za nadaljnji razvoj gospodarstva in turizma v koroški regiji ter povezav z ostalimi deli Slovenije in tudi Avstrije, poudarjajo.

Svet koroške regije in upravni odbor GZS območne zbornice Koroške vztrajata in zahtevata, da mora biti v resoluciji o nacionalnem programu razvoja javne prometne infrastrukture v Sloveniji do leta 2020 z vizijo do leta 2030 zajet celotni odsek severnega dela trase hitre ceste v okviru tretje razvojne osi od avtocestnega križa do Holmca.

“Nobena druga alternativa za Koroško ni sprejemljiva!” navajajo v pismu, v katerem pišejo, da so neuradno seznanjeni, da so aktivnosti na dveh odsekih hitre ceste od Slovenj Gradca do Holmca ustavljene. Med drugim zahtevajo tudi hitrejšo in takojšnjo rekonstrukcijo posameznih odsekov državnih cest v regiji ter takojšen sestanek z ministrstvom za infrastrukturo in prostor z več predlaganimi temami glede cestne infrastrukture v regiji in načrtov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.