02:19, tor, 16. Jul

Koruzni labirint v Mariboru že nastaja, letos v obliki jamskega človeka, preverili smo kdaj se odpira





Letošnja tematika Koruznega labirinta v Kranju in Mariboru je Ledena doba. Raziskovali bodo z mamutom in jamskim človekom ter se, poleg zabavnih iger, spretnostnih nalog in miselnih ugank, urili v poznavanju prazgodovine. Morda pa najdete tudi kakšen fosil.​.

Koruzna labirinta v Kranju in Mariboru sta največja doživljajska parka v koruznem polju v Sloveniji. Vsakič na spremenjeni  lokaciji, saj s kolobarjenjem skrbijo, da zemlja ohrani kvaliteto. V Kranju se je labirint že odprl, kdaj pa se bo v Mariboru?

Poučne in zabavne postaje

Nataša Pečarič Drozg iz Koruznega labirinta je za Lokalec.si povedala: “Maribor pa računamo, da se odpira zadnji vikend v juliju, mogoče sicer 20. julija, ampak je velika verjetno 27. julija, koruza je enostavno še premajhna oz. prenizka. Letos je vse na temo ledene dobe oz. prazgodovine, vse postaje so na to temo in poučne, seveda pa so vmes tudi zabavne postaje. Letošnja novost je to, da se s poučnimi postajami rešuje križanka za nagradno igro.”

“Starostno nekako priporočamo, da je otrok star vsaj 4 leta, da mu je iskanje postaj zanimivo. Cene bodo leto enake kot lani – otroška je 7 evrov, študentska, dijaška in upokojenska 8 evrov, odrasla 10 evrov, družinska pa 30 evrov,” še za Lokalec.si pojasni Nataša Pečarič Drozg.

V Mariboru računajo, da se bo labirint odprl zadnji vikend v juliju, torej 27. julija. Če bo koruza v naslednjem tednu pospešeno rasla, mogoče že 20. julija, ampak bolj realna možnost za dan odprtja pa je vendarle 27. julij.

Dolžina poti je približno tri kilometre

Letos stojita koruzna labirinta v Kranju na Primskovem in Mariboru v Razvanju. Labirint se v Mariboru razprostira na 4 hektarjih oziroma 40.000 m2 velikem koruznem polju. Dolžina poti pa je približno tri kilometre.

Koruzni labirint v Mariboru nastaja je v sodelovanju z UM, Fakulteto na Arhitekturo. Osnutke načrtov pripravljajo študenti pri predmetu Geodezija in pod mentorstvom prof. Roka Kamnika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.