13:39, pet, 29. Mar

Krabonja: Upokojenka je ena od mnogih, ki bo v prihodnje zmrzovala v lastnem stanovanju





Boris Krabonja iz društva UP-ornik je na družbenem omrežju objavil fotografijo dveh položnic za ogrevanje, ki ju je po njegovih besedah dobila upokojenka. Iz slike je razvidno, kako zelo se je podražilo ogrevanje.

“Da ne boste rekli, da pretiravam… v vednost vam pošiljam položnico za ogrevanje upokojenke, ki je ena od mnogih, ki bo v prihodnje zmrzovala v lastnem stanovanju,” je zapisal in nadaljeval, da bodo ponovno pisali zgodbe, “zaradi katerih nas bi moralo biti sram. Toliko o reševanje stiske upokojencev na državnem nivoju.”

Položnice za ogrevanje. Vir: Facebook, Boris Krabonja

Pod njegovo objavo na Facebooku se je oglasilo več komentatorjev, ki so zapisali, da poznajo svoje sosede, znance, prijatelje itd., ki so prav tako dobili položnice z visokimi zneski za plačilo ogrevanja. Tako je med drugim ena od uporabnic zapisala: “Znanka invalidska upokojenka ima položnico 90€,čeprav je skoraj celi mesec bila pri meni in vse odklopila da bi plačala čimmanj. Življenje v mestu bo kmalu postalo nemogoče za nekatere.” Zgodbe o upokojencih z nizkimi pokojninami in vse višjimi zneski na položnicah za ogrevanje pa se nadaljujejo.

Krabonja je sicer v petek objavil, da je društvo UP-ornik v sredo na Ptuju, v četrtek pa v Mariboru poskrbelo za 70 gospodinjstev, pri tem pa porabilo 6.418,55 evra denarja, ki so ga kot prostovoljne prispevke dali ljudje za pomoč najšibkejšim članom naše družbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.