07:07, pet, 19. Apr

Krajani Bistrice ob Dravi ostali brez trgovine





Krajani Bistrice ob Dravi so ostali brez edine trgovine. Tako bodo morali odslej v najbližjo trgovino v Ruše ali Limbuš, kar pa predstavlja problem za starejše krajane.

klasek market bistrica ob dravi

Potem ko so krajani Bistrice ob Dravi že dlje časa opozarjali na slabo založenost edine trgovine v kraju, so zdaj ostali celo brez, saj je s 1.1.2018 prenehala obratovati. Predvsem starejšim, ki nimajo lastnega prevoznega sredstva to povzroča težave, saj trgovine ni niti v sosednji Bezeni niti v Laznici, kar pomeni, da so najbližje v Rušah in Limbušu. So pa iz Občine Ruše  sporočili, da si bodo v stiku z vodstvom Mercatorja še naprej prizadevali, da bi trgovina v Bistrici ob Dravi poslovala še naprej.

“Bistrica ob Dravi je res majhen kraj, a kakor koli, potrebujemo trgovino. Saj ne, da bi radi kupovali mikserje in posteljnino temveč vsakdanja živila, ki jih potrebujemo. Krajani, predvsem tisti, ki so odvisni od prevoza so zanje Ruše res predaleč, oziroma je za nekoga že ena polna košara pretežka, da bi jo sam nesel do avtobusa, ki pa ni zastonj in za upokojence , katerim vsak evro šteje, predstavlja še dodatno finančno breme.  Toliko let smo imeli trgovino zato si jo vsi želimo nazaj in upamo, da se ta zgodba reši pozitivno. Živimo v 21. stoletju, gremo menda ja naprej! Občina pomaga pri iskanju rešitev in verjamemo v njih,” je danes povedala predsednica Krajevnega odbora (KO) Gordana Kramberger. 

Kavarnica Klasek, ki je v istem objektu, obratuje nemoteno naprej.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.