0:55, petek, 27.09.2024
Maribor

Krajevna skupnost Voličina vabi na proslavo, sveto mašo in veselico, nato pa še na trgatev

|||
|Vir: Občina Lenart|Vir: Občina Lenart|Vir: Občina Lenart

Krajevna skupnost Voličina v občini Lenart ima krajevni praznik. Tudi za ta vikend in prihodnji so pripravili nekaj prireditev, na katere vabijo domačine in druge.

Proslava ob krajevnem prazniku Voličine bo danes, v petek, 20. septembra 2024, z začetkom ob 19. uri v Kulturnem domu Voličina. V kulturnem programu bo več nastopajočih.

Vir: Občina Lenart

V nedeljo, 24. septembra 2024, pa bo Ruperško žegnanje v Voličini. Slovesna sveta maša  v cerkvi svetega Ruperta se bo začela ob 10. uri. Pripravili bodo tudi dobrodelni srečelov.  Od 10.30 do 12. ure bodo imeli Ruperški in zdravilkov čaj na ploščadi v centru Voličine. Zanj pa bodo poskrbele Zeliščarke KD Voličina. Po maši pa bo od 11. ure naprej veselica s Srčnimi muzikanti, prav tako na ploščadi v centru Voličine.

Vir: Občina Lenart

Naslednji vikend, v soboto, 28. septembra 2024, pa bo na ploščadi pri Maistrovem razglednem stolpu že 14. trgatev Zavrh 2024, trgatev potomke najstarejše trte na svetu. Dogajanje se začneob 14. uri. Vozil bo vlakec Jurček, igral bo ansambel Zadetek, imeli bodo Lovsko razstavo v domu LD Voličina, na voljo bodo domače dobrote in vina lokalnih vinogradnikov, na ogled bodo zanimivosti muzejske zbirke Kranvogel in cimprače. Pripravili bodo tudi aktivnosti za otroke.

Vir: Občina Lenart

 

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...