21:09, pet, 19. Apr

Kralji ulice dobrodošli v Mariboru pri reševanju deložacij





Včeraj je na družbenem omrežju Facebook odjeknilo, da prodajalci časopisa društva Kralji ulice niso dobrodošli pred trgovinami Hofer, saj naj bi podjetje Hofer Slovenija podalo prepoved prodajanja časopisa. Društvo Kralji ulice je na svoji FB-strani to potrdilo. Odziv ljudi je bil velik. Do večera pa je društvo javilo na istem omrežju, da se je podjetje odzvalo na njihov poziv k dialogu in rešitvi spora. Naša ekipa pa je v tem času pripravila prispevek, kaj društvo Kralji ulice počne v Mariboru.

V Mariboru se lahko namreč brezdomci in tisti, ki jim grozi deložacija in potrebujejo pri tem pomoč in podporo, obrnejo na Kralje ulice, ki imajo sedež v Preradovičevi ulici 17 a, v drugem nadstropju. Tam izvajajo tudi popoldanske aktivnosti za pomoč in svetovanje posameznikom pri reševanju drugih problemov, imajo skupino za pomoč ženskam ter aktivnosti za otroke in mladostnike v stiski. Izvajajo program Preprečevanje deložacij in krepitev moči za ohranjanje obstoječih nastanitev. V prvem delu k njim napoti osebe mariborski Javni medobčinski stanovanjski sklad, za katere ta oceni, da bi pri njih bila potreba po vključitvi strokovnih delavcev programa na terenu. Drugi del pa je terenski, kjer pomagajo ljudem na terenu.

Več v prispevku:

Kljub dobremu delu, ki ga opravljajo, pa naj bi žal prišlo do nesporazumov in sporov s posamezniki, tako da naj bi zaradi tega podjetje Hofer Slvoenija prekinilo sodelovanje z društvom.

Hofer prepovedal prodajo časopisa Kralji ulice. Vir: Facebook, Kralji ulice
Hofer prepovedal prodajo časopisa Kralji ulice. Vir: Facebook, Kralji ulice

Včeraj so v zgodnjih večernih urah Kralji ulice na isti Facebook strani javili, da so s podjetjem vzpostavili na novo dialog in da sta obe strani pripravljeni rešiti spor.

Kralji ulice in podjetje Hofer Slovenija pripravljeni na dialog. Vir: Facebook, Kralji ulice
Kralji ulice in podjetje Hofer Slovenija pripravljeni na dialog. Vir: Facebook, Kralji ulice

Sodeč po tem, bodo prodajalci časopisa kmalu spet pred prodajalnami Hofer, nemoteno tudi drugod. Prav tako nemoteno pa bodo izvajali tudi svoje druge projekte, s katerimi pomagajo ranljivim skupinam ne samo v Mariboru, ampak po vsej Sloveniji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.