12:36, čet, 28. Mar

Kramarič: “Zmaga bi pomenila najlepši zaključek sezone”





Slovensko nogometno prvenstvo oziroma Prva liga Telekom je zaključeno. Mariborčani so ga sicer zaključili s porazom proti Domžalam, vendar z dinamično predstavo.

“Dobra, zanimiva tekma. Ne glede na to, da rezultat ni več vplival na stanje na lestvici, ni manjkalo ritma in dobrih zadev. Škoda predvsem zaradi nesrečno in nepotrebno dobljenih zadetkov. Domžalčani so se dobro postavili, v drugem polčasu smo igrali proti bolj obrambni postavitvi, poskušali na vse načine, a žoga ni več šla v mrežo. Sreča tokrat res ni bila naša zaveznica. Dobro smo odigrali, iskali rešitve na različne načine, imeli priložnosti, izbili so nam žogo z golove črte in rezultata več nismo uspeli spremeniti,” je pogled z igrišča na dogajanja v domžalskem športnem parku za klubsko spletno predstavil Martin Kramarič.

Zbranih 78 točk, prvaki z 9 točk razlike in najboljšo razliko v zadetkih (+48)
“Prvenstvo smo odigrali z odliko, v celoti gledano je naslov zasluženo v naših rokah. Morda smo bili jeseni atraktivnejši v igri, toda z vidika taktike smo bili ves čas na pravem nivoju. Spomladi je bil večji rezultatski pritisk, toda najpomembnejši so rezultati in kar smo storili, se nam je obrestovalo,” je povedal Kramarič.

Vijoličaste tako čaka še zadnje dejanje letošnje sezone – finale pokala, kjer jim bo na nevtralnem terenu Celjske arene, nasproti stal največji rival, Olimpija. “Proslavili smo naslov, toda ostali povsem osredotočeni na finiš sezone. Komaj čakamo, skoraj 2 tedna se že pripravljamo na pokalni finale. Derbi je posebna tekma, sploh v finalu, ko neposredno odloča o trofeji. Dovolj je še energije za uspešen zaključek,” je pripravo na sklepno dejanje komentiral Kramarič.

Bo Celje tudi tokrat srečno mesto?
“Tam smo naredili zadnji korak do potrditve naslova, želimo osvojiti še pokal. Zmaga bi pomenila najlepši zaključek sezone in napoved nove, z dodatno energijo pred kvalifikacijami za Ligo prvakov,” je zaključil Kramarič.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.