00:25, sre, 24. Apr

Krek: “Številka okuženih je zelo lepa, že več mesecev je nismo imeli”





“Slovenija ima lep trend navzdol, številka je zelo lepa, že več mesecev je nismo imeli,” je danes na novinarski konferenci dejal direktor NIJZ Milan Krek. Včeraj je bilo namreč okuženih le 24 oseb.

V Evropi število okuženih pada vse počasneje, ampak trend je pozitiven. Tudi trend zmanjševanja števila okužb v Sloveniji je zelo dober, majhno je tudi število aktivno okuženih, je dejal.

Možnost nove epidemije jeseni

Situacija je vsak dan boljša. Trenutno imamo za prvi odmerek na čakalni listi 25.179, za drugi odmerek pa več kot 250 tisoč,” je cepljenje komentiral Kek. Ta teden bo cepljenje potekalo organizirano.

“Naša strokovna skupina je zavzela stališče, da se otroke 12 let in več lahko cepi s Pfeizerjem. V tem trenutku se zbirajo zainteresirani. Prijavijo jih lahko mame in očetje. Ko bo število dovolj veliko, bodo na cepilnih mestih tudi termini za cepljenje otrok,” je komentiral cepljenje mladoletnih. Cepiv imamo v Sloveniji trenutno dovolj.

Avgusta naj bi končali z epidemičnim valom

In kakšna je napoved? “Po napovednih naj bi nekje avgusta bi končali z epidemičnim valom, če se vmes kaj ne zgodi. Če pogledamo EU kazalnike je sicer samo Koroška regija oranžna, vse ostale regije pa so še vedno v rdeči fazi.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.