03:19, sre, 24. Jul

Krepitev vezi med LAS Drava in LAG Kulturerlebnis iz Nemčije





Danes je v Hramu kulture A. Tovornika v Selnici ob Dravi potekalo t.i. medlasovsko srečanje Lokalne akcijske skupine (LAS) Drava in LAG Kulturerlebnis iz Nemčije. Kot je povedal predsednik LAS Drava Tomi Prosnik so srečanje priredili z namenom, da vzpostavijo kontakte in izmenjajo morebitne podlage za prihodnje sodelovanje med LASi, občinami, gospodarstvom, predvsem pa vidijo možnosti skupnega sodelovanja in povezovanja na področju turizma.

Krepitev medlasovskih vezi med LAS Drava in LAG Kulturerlebnis iz Nemčije

Danes so tako rekoč začeli krepiti medlasovske vezi LAS Drava, ki povezuje občine Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju, z nemško Lokalno akcjsko skupino (LAG) Kulturerlebnis. V selniškem Hramu kulture so se izvedli predstavitev vse treh Občin, prav tako pa so svojo predstavitev izvedli predstavniki gostujoče skupine. “Mednarodno sodelovanje je eno od ključnih oz. eno od stičnih točk LAS-a, za mednarodno sodelovanje, ki jih imamo. Tukaj gre za LEADER projekte, v kateri ima ta nemška skupina dosti več izkušenj, kot mi. V svoji predstavitvi so zelo dobro predstavili svoje poglede in stališča ter primere dobrih praks, iz katerih se lahko mi zelo veliko naučimo. Hkrati s tem, ko vzpostavljamo kontakte bomo le te izkoristili, zato, da lahko njihove izkušnje uporabimo pri nas,” je dejal predsednik LAS Drava Tomi Prosnik.

Vodja nemške Lokalno akcijske skupine Toni Eckhart je ob današnjem srečanju povedal, da se veselijo skupnega navezovanja stikov. “Mi smo zelo navdušeni nad tem, kar smo danes slišali. Predvsem nas zanima to, da vidimo kaj se dogaja v drugih deželah, na lokacijah zunaj naših meja. Med našimi razvojnimi in razvojnimi cilji tukajšnjega LAS-a, obstaja kar nekaj paralel. Po eni strani je to predelava medu, po drugi strani je to pridelava sadja in turizem, predvsem kolesarjenje, kar nas predvsem zanima.” K temu dodaja, da jih predvsem zanima kolesarjenje, saj je tudi slednje njihov cilj, ki ga želijo razvijati.

Prav tako pa predvsem na področju t.i. “zelenega turizma” vidijo skupne priložnosti tako nemški predstavniki občin kot tudi predstavniki Občine Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenca na Pohorju.

Več o tem v ponedeljek, 8. avgusta, v Občinskem informatorju, na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.