1:19, petek, 27.09.2024
Maribor

Kriminalisti preiskujejo goljufijo in ponarejanje listin za protipravno pridobitev proračunskih sredstev RS

|
|

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor na podlagi prijave, podane v letošnjem letu, vodijo predkazenski postopek zoper enega osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije, poskusa goljufije (po čl. 211 KZ-1) in ponarejanja listin (po čl. 251 KZ-1). Kazniva dejanja se nanašajo na protipravno pridobitev sredstev iz proračuna Republike Slovenije.

V tem tednu so, na podlagi izdanih odredb pristojnega sodišča, na območju Policijske uprave Maribor in Policijske uprave Ljubljana, izvedli dve hišni preiskavi – eno v stanovanjski hiši osumljenega, drugo pa v prostorih državnega organa v Ljubljani, kjer je osumljeni zaposlen.

Ugotovljeno je bilo, da je, kot odgovorna oseba gospodarske družbe z območja Policijske uprave Maribor, s ponarejeno dokumentacijo skušal pridobiti denarna sredstva v višini več kot pol milijona evrov, v okviru javnega naročila za dobavo artiklov drugega državnega organa s sedežem v Ljubljani. Pri tem je bila, po dosedanjih ugotovitvah, državnemu organu že povzročena škoda v višini 25.000 eur, s predkazenskim postopkom pa trenutno še nadaljujemo.

V sklopu izvedenih hišnih preiskav je bila zasežena poslovna dokumentacija in računalniška oprema, ki bo pregledana v nadaljnjem predkazenskem postopku, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Osumljenec ni bil pridržan, so sporočili iz PU Maribor.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...