05:28, čet, 4. Jul

Kristjan Čeh nocoj v obrambo svetovnega naslova v metu diska





Kristjan Čeh bo nocoj ob 20.30 v Budimpešti začel obrambo naslova svetovnega naslova v metu diska, ki ga je na prvenstvu v atletiki pred letom dni osvojil v ameriškem Eugenu. V kvalifikacijah SP bosta nastopili še dve slovenski rekorderki, Tina Šutej v skoku s palico in Agata Zupin v teku na 400 m ovire.

Čeh je v sobotnih kvalifikacijah dosegel tretji izid s 65,95 metra, pred njim sta bila aktualni olimpijski zmagovalec, Šved Daniel Stahl (66,25 m), in evropski prvak in svetovni podprvak Mykolas Alekna iz Litve (66,04 m).

Slovenci v boj za odličja

“Kvalifikacije lahko ocenim kot dobre, tehnično sem izvedel dobre mete in sem imel med vsemi najbolj stabilne in izenačene mete. Nisem vanje vložil toliko moči, ker je v kvalifikacijah treba nastopiti tako, da prideš v finale. Boj za medalje bo povsem nova tekma, finale se začenja z ničle,” je po kvalifikacijah dejal Čeh, lastnik najboljšega izida sezone na svetu.

Že prej, ob 18.40, bo v kvalifikacijah nastopila Tina Šutej, Ta je napovedala nov boj za odličja, ki jih na velikih tekmovanjih osvaja v zadnjih treh sezonah.

Zadnjega je marca letos, ko bila druga na dvoranskem EP v Istanbulu, lani je bila na SP v Eugenu četrta in tretja na EP na prostem in na dvoranskem SP v Beogradu. S srebrom na dvoranskem EP je leta 2021 v poljskem Torunu osvojila svoje prvo veliko člansko medaljo.

Zupin bo tekla v zadnji, peti kvalifikacijski skupini ob 19.22. Ima predzadnji izid v skupini, v polfinale se bodo uvrstile prve štiri iz vsake skupine ter še štiri preostale najhitrejše po času.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.