01:57, sre, 24. Apr

Kršenja kodeksa etike v Rušah ni videti konca





Danes poteka 18. redna seja Občine Ruše, na kateri bodo svetniki glasovali tudi o novem direktorju zavoda RAST Ruše. Ena izmed dveh kandidatk je tudi Irena Kukovec Stajan občinska svetnica Neodvisne liste #SKUPAJ, za katero pa opozicija trdi, da je njena kandidatura sporna predvsem zaradi velikega tveganja koruptivnega dejanja in zaradi kršenja kodeksa etike Občinskega sveta občine Ruše.

Naj spomnimo, Irena Kukovec Stajan je občinska svetnica, ki pa je bila med predlagatelji novonastalega zavoda RAST Ruše, zato ji opozicija očita tveganje korupcije, saj si je Stajanova sama uredila pogoje za nov zavod in s tem možnost nove zaposlitve.

Predlagatelji Odloka o ustanovitvi javnega zavoda za dolgotrajno oskrbo Rast Ruše pa so bile ravno svetniške skupine Neodvisna lista #SKUPAJ, Socialni demokrati, 2 x 2 – Neodvisna lista in svetnik Danilo Lešnik (samostojni svetnik). Med svetniki Neodvisne lista #SKUPAJ pa najdemo Ireno Kukovec Stajan, ki bi si zdaj z direktorskim mestom zavoda zagotovila dobro službo v javni upravi.

Pripravljavke gradiva so takrat bile svetniške skupine Neodvisna lista #SKUPAJ, Socialni demokrati, 2 x 2 – Neodvisna lista, poročevalec na seji občinskega sveta pa svetniški kolega Kukovec Stjanove, Mihael Kranjčević.

KMVI kršil kodeks etike

Da očitno dobro deluje občinski politični ustroj pa kaže na to, da so člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVI) Stajanovo sploh spustili v odločitev na občinski svet. Po besedah Darka Kneza se to nebi smelo zgoditi, saj so s tem kršili kodeks etike občinskega sveta, kjer jasno piše, da občinski svetnik ne sme nastopiti funkcije med mandatom, kaj šele, da nastopi funkcijo ko je še svetnik, temveč ko se funkcija že preneha. Sam trdi, da, če je že kršila Stajanova ta kodeks, ga vsaj člani KMVI nebi smeli. Stajanova pa si je službo urejale kot občinska svetnica.

Spomnil je tudi na že sporno delovanje Stajanove v preteklosti, ko je bila pravnomočno odpuščena z občine Ruše, saj so na sodišču njene pritožbe padle. Tudi takrat je bila Stajanova prepričana v svoj prav, a se je izkazalo, da to ni res. Knez meni, da z ustanovitvijo novega zavoda ne gre za dobrobit Rušanov, temveč za zaposlitve, ki so si jih določene oseba kar same uredile.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.