14:38, pet, 19. Apr

Kuhanje s priznanim chefom Tomažem Kavčičem v Mariboru





Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor (SŠGT Maribor) si nenehno prizadevajo obvezno prakso, ki jo dijaki opravljajo na šoli, popestriti z vrhunskimi in nepozabnimi izkušnjami.

Na njihovo vabilo se je tokrat odzval priznan kuharski chef Tomaž Kavčič, ki sicer oblikuje kulinarično ponudbo Gostilne pri Lojzetu. Je dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost, a se nikoli ni izobraževal v tujini, je pa ogromno znanja pridobil v sodelovanju s slovečimi mojstri svojega poklica. »Veseli smo, da prihaja k nam, saj bo z dijaki delil svoje znanje, sam pa je dokaz, kako pomembno je medgeneracijsko sodelovanje za doseganje neverjetnih rezultatov,« je povedal ravnatelj SŠGT Maribor Dušan Erjavec.

Prejemnik številnih kulinaričnih nagrad

Kuharski chef Tomaž Kavčič je tudi imetnik številnih prestižnih kulinaričnih nagrad, med katerimi je tudi Michelinova zvezdica. Kuhanje bo sicer potekalo v prostorih šole, na Mladinski ulici 14 a v Mariboru.

SŠGT Maribor pa vabi tudi vse, ki želijo postati mojstri velikonočnih tradicionalnih dobrot, da obiščejo delavnico, ki jo bo vodil njihov učitelj kuhanja Sebastjan Žitnik, pomagali pa mu bodo dijaki. Delavnica bo potekala v soboto, 25. marca, med 9. in 12. uro v prostorih šole. Zaradi omejenega števila mest, je prijava obvezna, zainteresirani pa jo lahko opravijo prek spletne strani šole.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomaz Kavcic (@tomazkavcic)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.