03:26, sre, 3. Jul

Kunigundin pohod od Kungote do Svečine na zabavo





Občina Kungota praznuje 30 let. Praznik pričnenjajo s Kunigundinim pohodom v Zgornji Kungoti.

Začnejo se zbirat od 9.30 dalje na trgu pred pošto. Člani TD Zg. Kungota bodo poskrbeli za jutranjo kavico in prigrizek: “Na pot se podamo skozi Kungoto s kratkim postankom pri Riki Baru, da se okrepčamo za vzpon med Kungoške griče. Pri KOB-u se pot rahlo vzpne do prekrasne lokacije Hiše vina Doppler, kjer bomo uživali v panorami 360 stopinj in preštevanju zvonikov cerkva. Lina nam bo ponudila kozarec odličnega vina, da bomo lažje nadaljevali pot. Sledi rahel vzpon in spust za sprehod po grebenu Plintovca, kjer nas bodo ob vročem vremenu okrepčali člani TD Zg. Kungota. Ob poti si bomo, sicer z razdalje, pa vendar, ogledali znamenitost, objekt v obliki lobanje in vsak s svojo predstavo kaj bo v njej, nadaljevali pot.”

Spust proti lovskemu domu, kjer bo pohodnike ob poti pričakal neutruden in izjemno predan lastnik čebeljega parka polnega sladkih presenečenj Andrej Rudl. Sladki kot med, nadaljujete mimo Bubna na Čajžič. Pri Bernardi Rojko si boste lahko privoščili osvežujoči špricer ali sok zvestih članov TD Zg. Kungota. Sledi sprehod do Jedlovnika, kjer bodo člani Kmetije Leber Vračko pripravili osvežitveni napitek za pot skozi gozd proti Svečini.

Na gradu otvoritev razstave 

“V Svečini se na svečinskem gradu pridružimo otvoritvi razstave Katje Jurgec Bricman in Jureta Bricmana, unikatnega porcelana Catbriyur. Njuni izdelki so nepravilnih oblik, z izvirnimi, ročno oblikovanimi detajli. Izdelki iz njune delavnice krasijo domove številnih domačih in tujih ljubiteljev umetnosti, tudi evropskih kraljevih hiš, med katerimi je najbolj poznano protokolarno darilo, ki sta ga naredila za angleško kraljico Elizabeto II,” sporočajo organizatorji.

Z gradu bo pohodnike lakota pregnala do središča vasi na Činčana k stojnici Vinotoč Pliberšek ali na čevapčiče h Catering Koroša. Za Svečinski špricer bodo poskrbeli svečinska vinska kraljica Eva Valdhuber in stojnica Vinotour z vini Valdhuber Čeh, za Jurski špricer pa bo poskrbela Vinska Klet na Bregi.

Za glasbeno razvajanje bodo poskrbeli ABBA Mia Show s spektakularnim programom. Domačini se veselimo težko zbranih a vedno zabavnih The Kronik’s z rock in blues priredbami, še posebej pa komentarjev Markota ob napovedi posameznih komadov . Zaključni žur bodo izvedli Karneval band!

Za otroke bodo na voljo napihljiva igrala! Pridite v Svečino ne samo na vino, tudi na nepozabno Čago na vaškem trgu! VABLJENI!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.