11:44, čet, 28. Mar

Kustec: Izobraževalni proces bo kljub epidemiji potekal nemoteno





Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je ob obisku vlade v savinjski regiji obljubila, da bo vlada pomagala pri razvoju regije in poudarila, da investicijska dela tam trenutno potekajo v skladu z načrti. Prav tako je zagotovila, da bo izobraževalni proces v šolah in vrtcih po državi kljub epidemiji covida-19 potekal nemoteno.

Ob svojem obisku je Kustečeva pohvalila razvoj savinjske regije na področju izobraževanja in jo označila za zelo uspešno. Poudarila je, da v določenih občinah na območju beležijo tako naravni prirast kot tudi priseljevanje, zato je naloga vlade, da pomaga pri širitvi prostorov izobraževalnih ustanov in gradnji novih prostorov na območju.

Šolsko leto teče varno

Kustečeva je v izjavi za medije izrazila zadovoljstvo, da šolsko leto v savinski regiji kljub epidemiološkim razmeram teče zdravo in varno. Zagotovila je tudi, da bo izobraževanje v novem šolskem letu kljub epidemiji novega koronavirusa še naprej teklo nemoteno. Pri tem je poudarila, da je za to ključno upoštevanje pogoja PCT, ki bo zagotovil, da bodo šole in vrtci ostali varni prostori.

Število okužb narašča

Vseeno je opozorila, da število okužb z novim koronavirusom v šolah in vrtcih po državi narašča. Trenutno je v karanteni okoli 300 razredov, vendar izobraževanje na vseh šolah in vrtcih še vedno poteka v učilnicah.
vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.