04:41, sob, 20. Apr

Lahko Mariborčani presenetijo “ranjene” Celjane?





Pred rokometaši Maribora Branika in Celja Pivovarne Laško je še zadnji štajerski derbi v sezoni. Ali lahko vijoličasti rokometaši presenetijo celjske, ki so prejšnji vikend doživeli poraz v polfinalu pokalnega tekmovanja, bomo v mariborski dvorani Tabor lahko videli že ta petek zvečer.

Vijoličasti rokometaši se 4 kroge pred koncem končnice lige zavzeto borijo za končno 4. mesto državnega prvenstva. Pred pomembnima gostovanjem v Škofji Loki in domačo tekmo proti Kopru jih čaka še štajerski rokometni derbi proti ranjenemu »levu« iz prejšnjega pokalnega zaključnega turnirja, moštvu Celja.

»Na začetku smo si zadali cilj, da bi radi presenetili eno izmed vodilnih treh ekip. Na žalost nam v dosedanjem poteku sezone še to ni uspelo in pred nami je zadnja priložnost za dosego tega cilja. Zavedamo se, kako težka naloga nas čaka, saj bodo Celjani po neuspehu v zaključku pokala želeli popraviti vtis. V Maribor bodo zagotovo prišli zelo motivirani, a mi se s tem ne bomo preveč obremenjevali. Na nas je samo, da damo vse od sebe in da pustimo srce na igrišču. V tem primeru se nam ni potrebno bati za končni rezultat,« je dejal kapetan RK Maribor Branik, Tadej Sok.

Glede rezultatov so bili Mariborčani proti Celjanom še najbliže na zadnjem srečanju v Celju pred dobrim mesecem in pol, ko so izgubili za štiri zadetke(30:26). Ob tem, da so varovanci Marka Šibile na nekaterih tekmah že dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z moštvi z vrha lestvice, pa tudi celjski rokometaši v tej sezoni niso tako dominantni kot v prejšnjih.

Vijoličasti so se borili proti celjskim rokometašem; FOTO: Facebook RK Branik Maribor
Vijoličasti so se borili proti celjskim rokometašem;
FOTO: Facebook RK Branik Maribor

»Na splošno je celotna liga dokaj izenačena. Prišlo je do kar nekaj presenečenj, ko so moštva iz spodnjega dela lestvice premagala Celje, Velenje in Ribnico. Torej, zakaj jih tudi mi ne bi uspeli presenetiti? Menim, da je čas, da tudi proti Celju dosežemo dober rezultat. Po tem zadnjem porazu v polfinalu pokala se je potrdilo splošno mnenje, da so morda malo izgubili na tej svoji suvereni prepoznavnosti in zakaj mi tega ne bi izkoristili. Obeta nam se še en rokometni spektakel na katerem se bo ponovno zbralo lepo število ljudi in želim si, da bi bili naši navijači bolj glasni od celjskih ter tako s skupnimi močmi skušamo presenetiti Celje,« je zaključil Sok.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Celje Pivovarna Laško se bo v petek 17. maja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 20. uri in 15 minut.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.