09:49, pet, 19. Apr

Lana bo danes operirana





Sedemletna Lana Beranič je s prvim dnem tega leta odpotovala v ZDA na zapleteno operacijo deformiranih stopal. Z njo sta odpotovala oče Marjan in starejša sestra Tamara. Po večih pregledih na kliniki, bo Lana predvidoma operirana danes ob 10:00 po času na Floridi.

Dr. Dror Paley je zdravnik iz medicinskega centra St. Mary na Floridi, ki je privolil v zapleteno operacijo Laninih prirojeno deformiranih stopal. Če bo šlo vse po pričakovanjih, bo operacija uresničitev Lanine največje želje, da bo lahko končno nosila normalne čevlje, tako kot vse njene vrstnice.

Edino kar zdravnik ne ve, če bo lahko operiral obe stopali naenkrat. Boji se namreč, da bo iz desne noge izgubila preveč krvi. Če se bo to zgodilo, potem bo operiral samo eno stopalo, čez nekaj tednov pa drugo,” nam je pojasnil Lanin oče Marjan Beranič.

Lana Beranič

Lanina družina upa, da bo lahko operiral obe hkrati, kajti posamezne operacije bi za njih pomenile kup težav. Najmanj za dva meseca bi morali podaljšati bivanje, kar pa prinese še dodatne stroške.  Predvideni čas okrevanja je namreč do 5 tednov.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.