14:57, čet, 28. Mar

Lent po Lentu prinaša v četrtek koncert Piše se leto s skupinama Happy Ol’Mcweasel in Elvis Jackson, naslednji dan pa še Perpetuum Jazzile





Ekipa Narodnega doma Maribor po koncu Festivala Lent še ni šla na počitnice, ampak pripravlja v tem tednu še dva koncerta v sklopu Lent po Lentu. Tako bosta v četrtek, 7. 7. 2022, na Piše se leto nastopila dva benda Happy Ol’McWeasel in Elvis Jackson, naslednji dan pa bo samostojen koncert skupine Perpetuum Jazzile.

V četrtek se Piše se leto 2022 začne ob 21.30, naprej bodo na vrsti “mkvizli” s folk punk rockom, nato pa še “elvisi” s punkom, hardcorom, reggaejem in metalom. Zagotovo bo glasno in bučno, kot je to v navadi pri enemu in drugemu bendu. Oba pa znata poskrbeti še za skoke na odru in pod odrom ter vso potrebno animacijo publike, da ta ni niti približno na miru, ampak skače, pleše, poje in iztrga iz sebe energijo. Energijo pa dajejo člani tako prvega kot drugega benda.

V petek pa se prav tako ob 21.30 začne koncert Perpetuum Jazzile, ki bo ponudil vokalno razkošje brez glasbenih inštrumentov. Perpetuum Jazzile je tisti glasbeni unikum, ki uspešno podira meje in prepeva tako, kot si drugi le zamišljajo ali pa še to ne. Vsakič znova na odru člani in članice osupnejo publiko s svojimi zvočnimi impresijami in žanrsko raznolikostjo, saj ponudijo razkošje ljudske, popularne ter jazzovske glasbe, gospela, bluesa, bossa nove, diska in funka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.