20:20, čet, 18. Apr

Letni oder Ruše: 18 let, 80 tisoč obiskovalcev, več kot 350 nastopajočih





Čez teden dni (18. avgusta) se v Rušah, na edinstvenem prizorišču naravnega amfiteatra med smrekami, pričenja Letni oder Ruše 2017. Ob pestrem programu sta letos še dva razloga za posebnost: gre za 18. festival, kar pomeni, da praznuje polnoletnost, na letnem gledališču Pod goroj pa letos beležijo 85 let kulturnih prireditev.

Tudi v tokratnem programu bodo organizatorji, CEZAM – Javni zavod Centra za mlade Ruše, obiskovalcem postregli z vrhunskimi glasbenimi izvajalci, igralci in stand up komiki. Začeli bodo v petek, 18. avgusta ob 21h, s top rapperji iz regije. Predstavile se bodo namreč URBANE LEGENDE: Edo Maajka, Bad Copy, N’toko in Icotovi zobi. V soboto, 19. avgusta ob 21h nadaljujejo romantično, s koncertom Uroša Periča. V ponedeljek, 21. avgusta ob 21h bodo producenti izjemno uspešnega muzikala Cvetje v jeseni, premierno v regiji, predstavili novo mojstrovino, muzikal Vesna. V sredo, 23. avgusta ob 21h se bodo obiskovalci nasmejali ob komediji Maratonci tečejo častni krog, Šentjakobskega gledališča Ljubljana. V petek, 25. avgusta ob 20h pa še velika premiera nove predstave Reporterja Milana  – Ljubi žabara, za katero pravijo, da je edini naravni porod, na katerem lahko prisostvujete tudi v umazanih gatah. Osrednje dogajanje bo zaključeno v soboto, 26. Avgusta, s predskupino in koncertom legendarnega Momćila Bajagića, skupino Bajaga & Instruktori. Vstopnice za vse predstave na glavnem prizorišču so na prodaj na njihovi spletni strani, na recepciji Športnega parka Ruše in na prodajnih mestih Eventima.

Vir: Facebook profil Reporter Milan
Vir: Facebook profil Reporter Milan

Spremljevalni program
V spremljevalnem programu, ki bo potekal vsak dan, izpostavljajo Ferfud duel, ki bo oba petka, in sicer 18. ter 25., dogajal pa se bo v središču Ruš med 11. in 18. uro, “na vasi” kot pravijo domačini. Tega bodo popestrili še z glasbenim piknikom, kjer se bodo predstavili lokalni pevci in godci. Vrstile se bodo tudi predstave in delavnice za otroke, zvezdni kino, glasba z vinilk, nastopi kulturnih društev ter kulinarična ponudba lokalnih gostincev v središču mesta. V nedeljo, 20. avgusta, med 11. in 20. uro, vabijo na Dravsko surf plažo na čolnarni pod Športnim parkom Ruše. Ob 21h pa bo na tržnici Triglav nastopil inštrumentalni etno-jazz kvartet Džezzva. V sredo, 23. avgusta bo ob 22.30 koncert punk & rock zasedbe Onslow, v četrtek ob 22.30 pa manouche gypsy swing tria, Tzigano brutallo. Celotni program Letnega odra, lahko preverite na TEJ POVEZAVI.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.