07:07, pet, 19. Apr

Letošnja Zlata lisica pod posebnimi pogoji. Organizatorji pripravljeni na obe tekmi





Letošnja, že 57. Zlata lisica bo tokrat potekala pod izrednimi pogoji. Tekmovalke bodo tekmovale na dveh tekmah v veleslalomu. A žal brez gledalcev. Zasneževanje že poteka, organizatorji verjamejo, da jim bo do 7. januarja, ko je snežna kontrola, uspelo zasnežiti celotno progo.

Generalni sekretar OK 57. Zlate lisice Srečko Vilar je poudaril, da potrebujejo samo še dve mrzli noči oziroma en mrzel dan, da bodo progo zasnežili še v spodnjem delu. VIP-šotora ne bo, bo pa poskrbljeno za novinarje, ki se bodo najprej morali javiti v Hotelu Draš, kjer bo akreditacijsko središče na hitrem testu za covid-19.
Sicer pa v skladu z zaščitnimi ukrepi pripravljajo tri zaščitne mehurčke. Za tekmovalke z ekipami, organizatorje in novinarske ekipe pa pripravljajo tri zaščitne mehurčke, da bi čim bolj zagotovili zdravstveno varnost. Novinarji in drugi bodo morali priti z negativnimi rezultati testov na covid-19, pred prevzemom akreditacij pa bodo morali opraviti tudi hitri test na covid-19.

Vilar je izpostavil, da so zaradi zaščitnih ukrepov morali odpovedati veliko javnih dogodkov, tudi javno žrebanje številk tekmovalk. Do danes je sicer prijavljeno 25 ekip s skupno več kot 85 tekmovalk. Tako bo v rdečem mehurčku tekmovalnih ekip po hotelih razporejenih 278 ljudi. Pod posebnimi pogoji so namreč hoteli zanje odprli svoja vrata.

Je pa vesel, da imajo še vedno zveste sponzorje, med katere sodita tudi Zavarovalnica Sava in Nova Ljubljanska banka. David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava je danes izpostavil, da so ponosni, da so zraven in da bodo ostali zraven do konca. Zlata lisica pa zanje velja kot eden največjih dogodkov. S tem se je strinjal tudi predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki meni, da je Zlata lisica nacionalni praznik, ki bo letos žal brez gledalcev ob progi. A je prepričan, da bodo poskrbeli tudi za virtualno navijanje. Poudaril je, da bo NLB prisotna tudi v naslednjih dveh letih, torej tudi 2022 in 2023. Saj je po njegovem Zlata lisica pozitivno gibanje, njihovo podjetje pa družbeno odgovorno, zato ne odteguje sredstev za šport in kulturo, kot pravi, v teh težkih časih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.