01:27, pet, 5. Jul

Lidija iskala pravico za smrt sina Andreja, sedaj je pristala za rešetkami zaradi suma, da je naročila umor





Pred časom smo poročali o smrti Andreja Bajžlja, v oddaji Moja zgodba je njegova mama Lidija opisala, kaj se je takrat dogajalo in poudarila, da bo storila vse, da bo izvedela, kdo je kriv za njegovo smrt. Prepričana je, da se je zgodila velika krivica. Zaradi suma, da je naročila umor moškega, za katerega sumi, da je kriv za smrt njenega sina, je skupaj z možem pristala v priporu.

Vir blizu Lidije in njenega moža Igorja je v podporni skupini Pravica za Andreja sporočil, da naj bi bila Lidija in Igor v priporu. Razlog? Ljudje z Rakove Jelše naj bi ju ovadili, da sta naročila umor domnevnega Andrejevega morilca.

Več bo znanega, ko bo postopek preiskave zaključen in takrat bomo tudi sami stopili v stik z Lidijo, da pojasni svojo plat. “Resnica in pravica vedno zmagata,” zaključi vir blizu družine.

Preiskovalni sodnik odredil pripor

Decembra smo poročali, da so ljubljanski kriminalisti so odvzeli prostost 59-letni ženski in 64-letnemu moškemu, ki sta utemeljeno osumljena kaznivih dejanj napeljevanja k umoru, so tedaj sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Preiskovalni sodnik je zanju odredil pripor.

“Osumljena sta dlje časa opazovala bivališče oškodovane osebe, jo fotografirala in ji pošiljala sporočila. Ker sta osumljena oškodovano osebo krivila za dogodke iz preteklosti, sta se želela maščevati tako, da poiščeta nekoga, ki bi jo ob plačilu umoril,” so zapisali.

O iskanju je izvedel sorodnik oškodovanca in ga s tem seznanil, dejanje pa sta prijavila policiji. “Osumljenima so odvzeli prostost ter ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Zaradi interesa preiskave več podrobnosti trenutno ne moremo posredovati, so dodali,” so še dodali. Danes smo se obrnili na PU Ljubljana, kjer so nam ponovno povedali, da več informacij zaenkrat ne morejo posredovati.

Spomnimo …

Oče je Andreja štiri dni po izginotju našel. Žal mrtvega. Na kraj se je napotila tudi mama. Ob pogledu na truplo svojega sina je bila pretresena, stanje trupla je bilo namreč precej slabo. Bile so opravljene toksikološke preiskave trupla. Pokazale so, da v njegovem telesu ni bilo sledi mamil in psihoaktivnih zdravil. Nejasnosti je bilo še več. Več lahko preberete TUKAJ.

Slovenski policisti dejali, da je umrl zaradi predoziranja, priznan srbski forenzik pa meni, da tega ni storil sam

Očitajo, da se je predoziral, a rezultati toksičnih preiskav kažejo drugače. Zato se je mama odločila najeti enega najboljših forenzikov v Srbiji Nenada Šipka, ki je preiskal avtomobil, v katerem so našli pokojnega Andreja: “Na brizgalki, ki so jo našli v avtomobilu, niso našli sledi Andreja. Če bi si drogo vbrizgal sam, bi na njej ostali njegovi sledovi. Pa jih ni.”

“Lidija ima razlog za sum, da je za njegovo smrt kriv nekdo drug, a to je treba dokazati”

Misli, da bi mogli primer znova odpreti: “Zaradi pravice, resnice. Možno je, da bodo prišli do istega rezultata, to ne morem trditi. Prinesli smo DNK-rezultate, te, ki bi jih po mojem mnenju v Sloveniji na kraju morali vzeti sami. Morali bi poslušati mamo, prijatelje, ker je možno, da so nekateri vključeni v dogajanje. Dokler se to ne razreši, bo mama živela v peklu, ker ne bo vedela pravega razloga smrti.”

“Ne govorimo o kazni za napačno parkiranje, ampak če je prišlo do umora, gre za grozljiv zločin.”

Doda, da so bili na kraju okoli avtomobila čudni sledovi, prav tako je čudno, da se je njegov telefon po smrti še gibal. “To pokaže, da je nekdo telefon nosil okoli. Kdo?”

Več lahko preberete TUKAJ.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.