11:56, čet, 25. Apr

LIGA PRVAKOV: Odbojkarje OK Merkur Maribor v sredo čaka težko gostovanje pri aktualnem evropskem prvaku na Poljskem





Odbojkarji Merkur Maribora se bodo v torek, 30. 11., odpravili na Poljsko, v mesto Koźle, kjer jih čaka v sredo, 1. 12. 2021, prvi krog Lige prvakov proti zvezdniški ekipi Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle.

Poleg poljske ekipe bodo Mariborčani v tem tekmovanju merili moči še z italijansko ekipo Cucine Lube Civitanova in rusko ekipo Lokomotiv Novosibirsk. Z igranjem v Ligi prvakov imajo izkušnje le Žiga Donik, Uroš Pavlović (oba z ekipo ACH Volley) in Filip Kovačević (Vojvodina Novi Sad) ter trener Sebastijan Škorc, ki je kot igralec kar s tremi klubi (ACH Volley, Paris Volley in Budvanska rivijera) tudi okusil igranje v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Srečanje se bo v Dvorani Azoty Kedzierzyn Koźle pričelo ob 19.30, sodila bosta Dobromir Dobrev (BUL) in Risto Strandson (EST), delegat na tekmi bo Gianni Landi (ITA). Tekmo si boste lahko ogledali tudi v direktnem prenosu na TV Arena Sport.

V ekipi zdaj ni veliko tekmovalcev, ki bi imeli izkušnje s takšnega tekmovanja

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor, je izjavil pred odhodom: “V sredo začenjamo s tekmami še v četrtem tekmovanju (do sedaj državno prvenstvo, srednjeevropska liga MEVZA in Pokal Slovenije) v Ligi prvakov, ki je za nas vse v klubu nagrada za dosedanje delo in privilegij, da bomo mi letos zastopali Slovenijo v najelitnejšem evropskem tekmovanju. Žreb nam je namenil vrhunske zvezdniške ekipe (Cucine Lube – italijanski prvak, Kozle – aktualni evropski prvak in zelo oddaljeni Novosibirsk iz Sibirije), in ne samo mi v klubu, ampak tudi mesto Maribor in gledalci bodo del tega spektakla, saj si bodo lahko največje zvezdnike odbojke pogledali tudi v živo.” In pred samo tekmo s poljsko zvezdniško ekipo pravi: “Mi se gremo boriti, dati svoj maksimum in imeti oči odprte, da se naučimo in vse te izkušnje prenesemo v nadaljevanje sezone.” Dejal je, da v ekipi igralcev z izkušnjami s takšnega tekmovanja ni prav veliko, a vseeno vedo, kaj jih čaka že na prvi tekmi, ko igrajo proti zmagovalcu lanske lige prvakov Kozle iz Poljske. “Vemo, da je odbojka na Poljskem med najpopularnejšimi športi in tudi vložki v ekipe so ogromni. In takšna je tudi zvezdniška ekipa Kozle. Zraven poljskih reprezentantov, sta še dva reprezentanta ZDA, libero Shoji in bloker Smith, ki sta med najboljšimi igralci na svetu na svojih pozicijah. V ekipi so še izvrstni poljski reprezentanti Sliwka – lani MVP lige prvakov, Semeniuk in Kaczmarek, Hubne. Igra Poljakov, ki smo jo analizirali iz več tekem je zelo stabilna, hitra in z zelo močnim in neugodnim začetnim udarcem. Trenutno se to vidi tudi na lestvici, saj v zelo močnem poljskem prvenstvu še ne poznajo poraza in so vodilna ekipa z desetimi zmagami. Mi gremo igrati, se boriti in pokazati naš maksimum,” je zaključil Škorc.

Pavlovič vidi, da imajo priložnost

Uroš Pavlović, bloker OK Merkur Maribor, meni, da bodo poljsko ekipo skušali presenetiti: “V torek odhajamo na Poljsko, na prvo tekmo lige prvakov. Dolgo pričakovan dan za klub in vse naše igralce. Nekateri smo že izkusili igranje v tem močnem tekmovanju, za večino bo to prvič. O nasprotniku nima smisla razpravljati besed. Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle je vrhunska ekipa z odličnimi posamezniki. So tudi lanskoletni zmagovalci lige prvakov. Mi jih bomo vsekakor poizkusili presenetiti in prekiniti njihov niz zmag. Oni so favoriti, morajo dobiti tekmo, mi pa smo lahko sproščeni in brez pritiska. In ravno tu vidim našo priložnost. Če hočemo parirati Poljakom bomo morali biti izjemni v vseh elementih igre, predvsem pa na servisu in sprejemu. Tekme se veselimo, želimo prikazati lepo odbojko in komaj čakamo, da se »cirkus« začne.”

Poljska je odbojkarska država

Filip Kovačević, sprejemalec OK Merkur Maribor, pričakuje sijajen ambient za igro: “Dolgo smo čakali igranje v ligi prvakov. Odhajamo v goste branilcu naslova lige prvakov, zelo kvalitetni ekipi Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle,” tako da se vsi zavedajo, da ne bo lahko, “znano je, da je Poljska odbojkarska država, pričakujem sijajen ambient za igro. Na igrišču bomo dali vse od sebe, da prikažemo gledalcev dobro odbojko, prepričan sem, da ne bomo razočarali.”

Zgodovinsko srečanje za OK Merkur Maribor

Žiga Donik, sprejemalec OK Merkur Maribor, pa meni: “V torek odpotujemo na Poljsko, kjer bomo v sredo odigrali prvo tekmo v letošnji sezoni lige prvakov proti ekipi Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle. Za klub in večino igralcev bo to prvi nastop v najmočnejšem klubskem odbojkarskem tekmovanju in se ga že vsi veselimo. Na nasprotni strani mreže nam bodo stali branilci naslova lige prvakov z lanske sezone, ki so nesporni favoriti srečanja.”  Pravi še, da gre za zgodovinsko srečanje za njihov klub. “Mi bomo v tekmo stopili neobremenjeni z rezultatom, naša želja je prikazati lepo odbojko in se dobro kosati z eno najboljših ekip sveta. Če bomo v vseh prvinah igre odlični, lahko upamo na presenečenje. Veselimo se tudi izjemnega vzdušja, ki krasi dvorane v poljski ligi in upamo, da bomo na tribunah zagledali tudi kakšne domače navijače našega kluba na tem zgodovinskem srečanju za OK Merkur Maribor. Vsi že nestrpno pričakujemo prvi žvižg in začetek skupinskega dela letošnje sezone lige prvakov.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.