18:13, sob, 20. Apr

Likovni natečaj umetniških domislic na poštnih dopisnicah





Umetnostna galerija Maribor (UGM) je razpisala likovni natečaj umetniških domislic na poštnih dopisnicah na temo razburljivega leta 2020. Po vzoru mail arta oziroma izmenjave umetniških pisem po pošti vabijo kreativce in ljubitelje umetnosti, da se pridružijo v skupni akciji.

Umetnostna galerija Maribor. Vir: Maribor-Pohorje.si

Z natečajem podpiramo pobude civilnih iniciativ in Mestne občine Maribor po vzdrževanju umetniške kondicije v času nujno potrebne samoosamitve,” sporočajo iz galerije.

Umetniške” dopisnice bodo zbirali do 14. decembra, nato pa bodo med prejetimi izbrali 30 najbolj domiselnih in jih predstavili na spletni razstavi 22. decembra.

V UGM ob tem izpostavljajo, da na razstavi vrhuncev iz njihove zbirke med drugim predstavljajo zbirko poštne umetnosti (mail art) Andreja Skrbineka iz sredine 80-ih let. “Avtor je tako poskušal premagati ‘izolacijo in solipsistično ustvarjanje v ateljeju’. Danes, ko smo kljub internetu spet izolirani, se po navdih obračamo k mail artu in moči umetnosti, da nas povezuje,” navajajo v galeriji.

Razstave, ki so jo postavili konec avgusta, si trenutno ni mogoče ogledati, saj je galerija zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa zaprta do nadaljnjega.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.